NESLAVNI REKORD DRIVE IN-A Danas se testira 300 Mostaraca, a cijepit će se njih 200

Kristina Bevanda
hercegovina.info

Najveći broj novozaraženih koronavirusom u HNŽ-u dolazi iz Mostara, što je s obzirom na broj stanovnika i logično, a upravo jutros testiran je najveći broj Mostaraca od dolaska pandemije. 

Testiranje i redovi za testiranje su ogromni, danas se testira 300 ljudi, što je i nekakav osobni, neslavni rekord u broju prijavljenih za testiranje”, kaže u izjavi za naš portal v.d. ravnateljica Doma zdravlja Mostar Kristina Bevanda. Prema njezinim riječima, paralelno sa testiranjem ide cijepljenje. 

“Danas imamo skoro 200 cijepljenja u Kosači. Prijavljuju se pacijenti svih profila i godišta. Još danas imamo AstraZenece, a trebalo bi nam doći kinesko cjepivo. Radili smo od 100-200 cijepljenja dnevno, ali samo iz razloga što toliko cjepiva trenutačno imamo. Neka nam je procjena bila da možemo obaviti i do 600 cijepljenja u jednoj smjeni, međutim nemamo ih toliko, pa u iščekivanju idućih doza pravimo dnevni raspored cijepljenja”, objašnjava Bevanda. 

Kada je pak u pitanju epidemiološka slika Mostara, očekuje se skoro poboljšanje. 

U Mostaru smo došli, barem se nadamo, na neki plato, što bi značilo stabilizacija situacije. Istina, plato nam je visok, sada bi par tjedana trebali biti na 1100 pozitivnih tjedno što nam je otežavajuća okolnost, jer će sve te ljude trebati zbrinuti, no barem je dobra vijest što se čini da smo dosegli plato, a kroz neko izvjesno vrijeme bi brojke trebale krenuti silazno”, ističe dr. Bevanda. 

Podsjetimo, u Mostaru se testiranja obavljaju na parking iza crkve sv. Petra i Pavla, a pacijenti prilaze automobilima. Iz tog su se razloga jutros na Bulevaru stvorile velike gužve. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.