Nema radova u Malom Polju, Pekušić voza mali bager po placu

Hasan Pekušić imanje Bunica HP Investing
hercegovina.info

Nakon što je gradska inspekcija po zahtjevu za inspekcijski nadzor upućenom ispred našeg portal zaustavila radove u Malom Polju, provjerili smo jesu li se možda vlasnici drznuli ipak raditi. Na parceli od 9 duluma nema nikoga, a na ranču vlasnika HP Investinga jedan mali stroj sabija teren. 

U slučaju HP Investinga to bi čak moglo biti i u domenu dozvoljenog jer mu je inspekcijskim nalazom građenje zabranjeno, a radovi na vanjskom ograđivanju parcele dozvoljeni. 

Hasan Pekušić imanje Bunica HP Investing

Podsjetimo, nakon što smo poslali upit za inspekcijskim nadzorom na parceli uz rijeku Bunicu, gdje su bageri intervenirali u samom koritu rijeke, iz Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara potvrđeno nam je kako investitori na ovoj lokaciji ne posjeduju potrebita odobrenja za građenje. Konstatirano je i da se radovi obustave i gradilište zapečati. “Investitori ne posjeduju potrebito odobrenje za građenje, ali su isti podnijeli zahtjev. Zapisnički je konstatirano da se radovi obustave i gradilište je zapečaćeno, osim radova na vanjskom ograđivanju parcele“, kazali su u odgovoru Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara za hercegovina.info.

HP Investing je inače omiljeno poduzeće SDA-u, uz Amiteu, kojom se također predsjednik GV Mostara ponosi. Usput rečeno, tvrtka HP Investing je od svibnja 2020. godine pa do danas prema podacima s portala Javnih nabavkih, dobila ukupno 11 natječaja od Grada Mostara, što kao individualni izvođač, što kao dio grupe izvođača. Ukupna vrijednost svih ugovora iznosi više od osam milijuna maraka bez PDV-a.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.