VIDEO  NEMA PRVOSVIBANJSKE BUDNICE Mostarski glazbenici snimili pjesmu iz svojih domova

Prvosvibanjska budnica
Arhivska fotografija

Više od 20 godina Hrvatska glazba Mostar održava tradiciju Prvosvibanjske budnice ulicama Mostara. Zbog pandemija koronavirusa ove godine budnice neće biti, ali su glazbenici ovaj dan obilježili na drugi način.

"Prvosvibanjska je budnica jedan od nastupa koji Hrvatska glazba Mostar svake godine s oduševljenjem čeka i s radošću obilježava. Budnica se obilježava preko 25 godina i samo jedne godine nismo mogli hodati Gradom zbog uistinu lošeg vremena, ali i tad smo se skupili ispred HD Herceg Stjepan Kosača i tu zasvirali. Nažalost ove godine, s obzirom na pandemiju koronavirusa, ponovno nismo u mogućnosti svirati budnicu, ali su glazbari odlučili ovaj dan obilježiti na malo drugačiji način.

Naime, njih 27 jer odlučilo snimiti pjesmu iz svojih domova. Pjesma je Gonna Fly Now iz poznatog filmskog hita Rocky koja je i svojevrsna poruka o tome da sve teško prođe i da ćemo iz ovoga izaći još jači.

Iskreno se nadam da ćemo dogodine ponovno zasvirati budnicu kroz naš Grad i nastaviti tradiciju", poručio je tajnik Hrvatske glazbe Mostar, Darko Šunjić.

Sadržaj se učitava...