Ne usvoji li se proračun Los Rosales je u krizi

Sve teže

Ravnateljica centra Los Rosales Jasna Rebac posebice zabrinjava to što se približava 30. rujna, datum kada ističe odluka o privremenom financiranju, koju je nametnuo visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko.

Rebac navodi kako nema nikakvog političkog dogovora, te da čak nema nikakve priče o usvajanju gradskog proračuna. Stoga se ovaj centar suočava s velikim poteškoćama u radu zbog neusvajanja proračuna.

''Iako smo dobili sva zaostala sredstva, te uspjeli platiti dugove, već mjesec dana radimo bez primanja i pravimo nova dugovanja. Ukoliko se uskoro ne usvoji proračun, zapast ćemo u veliku krizu'', istaknula je Rebac.

Ona također tvrdi kako bi voljela da vijećnici dođu u Centar Los Rosales provesti svoj jedan radni dan kako bi se uvjerili koliko je situacija teška.

''Ukoliko ih ni to ne bi natjeralo da se konačno uozbilje i počnu raditi svoj posao, onda nema potrebe ništa govoriti jer ih se očito ništa ne tiče'', naglašava Rebac.

Donacija Henkela

Također dodaje da nisu ni svjesni koliko svojim ponašanjem narušavaju uvjete života onih kojima je pomoć najpotrebnija.

Ravnateljica ovog centra je kazala kako, na sreću, ima dobrih ljudi koji im pomažu prebroditi teška vremena, a jedan od takvih je i zagrebačka tvrtka Henkel koja će ih posjetiti krajem mjeseca i donirati financijska sredstva u visini od 5000 maraka.

''Spomenuta tvrtka je preko portala čula za naše poteškoće i odlučila se na ovaj korak. Mi ćemo taj novac iskoristiti za unaprjeđenje metoda i sredstava rada, te poslati djelatnike centra na usavršavanje, najvjerojatnije u Šibenik'', kazala je Rebac, koja se kao veliki optimist nada kako će ipak doći bolji dani, piše današnji Dnevni list.