NAVIJAČI SE OPRAŠTAJU OD NOGOMETAŠA ZRINJSKOG Ispred stadiona fotografija Gazette, a uz nju svijeće. Njegovi bivši klubovi ostavljaju poruke na mrežama

Karim Gazzeta

Tužna vijest jutros je stigla iz Mostara. Tragično je preminuo nogometaš HŠK Zrinjski Karim Gazzeta. Švicarac koji je među 'Plemiće' stigao prije četiri mjeseca zauvijek nas je napustio.

Večeras na stadionu pod Bijelim Brijegom kod grafita uz natpis 'Plemići' Gazzetina fotografija u dresu Zrinjskog, a uz nju desetine bijelih svijeća koje su upalili navijači Zrinjskog.

Opraštaju se klubovi

Od Gazzete su se danas oprostili iz Zrinjskog, ali i njegovih drugih bivših klubova. Iz HŠK Zrinjski uputili su sućut njegovoj obitelji i prijateljima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"U dubokoj boli i žalosti obavještavamo sve naše navijače, prijatelje kluba i cjelokupnu javnost da nas je tragičnom smrću noćas u 28. godini zauvijek napustio naš igrač Karim Gazzetta.

HŠK Zrinjski želi izraziti duboku i iskrenu sućut Karimovoj obitelji i prijateljima te im poručiti da je cijeli naš kolektiv u ovim najtežim trenutcima mislima uz njih. Počivaj u miru Karime", poručili su iz mostarskog kluba.
 
Servette se oprostio od svog djeteta.
 
"Obitelj Servettea tužna je zbog odlaska Karima Gazzette, djeteta kluba. Njegovim najmilijima i obitelji upućujemo najiskreniju sućut i podršku", napisali su.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Klub Crveno-crnih je s dubokom tugom saznao za smrt bivšeg igrača Karima Gazzette. Neuchôtel Xamax želi izraziti najdublju sućut i pruža svu podršku obitelji i voljenima. Počivaj u miru Karim", poručili su iz Xamaxa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mladić je ovo koji je jako puno obećavao

Karim Emilio Roberto Gazzetta prošao je gotovo sve omladinske selekcije reprezentacije Švicarske. Karijeru je započeo u Servetteu, igrao za još niz švicarskih klubova; Etoile Carouge, FC Winterthur, Lausanne i Xamax, otkuda je u srpnju ove godine stigao u Zrinjski.

Razgovarajući s nedavno s trenerom Plemića Sergejom Jakirovićem na temu novopriidošlih igrača rekao nam je; "Vidjet ćete kakav je igrač Gazzeta kada se oporavi". No, nažalost do toga neće doći.

Vedar i nasmijan

Za kratko vrijeme boravka u Mostaru Gazzeta je osim suigrača stekao je i dosta prijatelja iz grada. Kažu nam danas kako su se često dopisivali s njim. Pogodila ga je ponovna ozljeda, no ohrabrivao ih je riječima: "Nema veze. Idem se još jače spremiti i biti još bolji za nastavak sezone. Dodaju i kako je bio prizeman, vedar i veseo mladić.

Baš takav je izgledao i sinoć. Slavio sa svojim suigračima pobjedu protiv Borca. Iako je zbog ozljede odigrao samo jednu utakmicu za Zrinjski, stigao je nakon utakmice u svlačionicu.

Nasmijan je zagrlio Marija Ćužu kako bi se napravio tradicionalni pobjednički selfie. Nažalost ostaje ovo posljednja fotografija mladog Švicarca. Na njega sada ostaje sjećanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Četiri mjeseca u klubu, zauvjek u našem sjećanju", napisali su večeras iz Zrinjskog.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.