MUP HNŽ Evo kako su fotografije poginulih policajaca završile u smeću

Fotografije poginulih policajaca MUP-a HR HB
Facebook

MUP Hercegovačko-neretvanske županije danas se oglasio priopćenjem u kojem su otkrili kako su panoi s fotografijama poginulih policajaca MUP-a Hrvatske republike Herceg-Bosne završili pored kontejnera u mostarskom naselju Rundnik. Naime, kako su priopćili, istraga je pokazala da su panoe prilikom raščićavanja tamo ostavili članovi obitelji jednog od preminulih zaposlenika MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Nakon provedene istrage u vezi pronalaska fotografija poginulih pripadnika policije MUP-a HR-HB pored kontejnera na odlagalištu u naselju Rudnik, javnosti iznosimo sljedeće činjenice:

"Prije dvadeset godina, nakon potpune integracije hrvatskog i bošnjačkog dijela policijskih snaga u MUP HNŽ i prelaska u zajedničke prostorije, panoi sa slikama poginulih pripadnika MUP-a HR HB su uklonjeni sa zida, jer je bila ideja da se napravi spomen soba svih poginulih pripadnika MUP-a HNŽ.

Međutim, ta zamisao nije realizirana.

Istragom Uprave policije utvrđeno je da je slike uklonio i pohranio u svoj privatni prostor jedan bivši, sada već preminuli, zaposlenik MUP-a HNŽ.

Obitelj preminulog zaposlenika je prije nekoliko tjedana počela raščišćavati prostorije s ciljem stavljanja istih u funkciji i osobnu upotrebu.

Više stvari, a među njima i panoe sa slikama, prema iskazu obitelji bez ikakvih loših namjera, su odložili u kontejnere u naselju Rudnik. Nije im poznato kako su slike završile naslonjene na zid pored kontejnera.

Članovi obitelji u svom iskazu stavljaju van svake sumnje namjeru izazivanja i vrijeđanja bilo čije časti i osjećaja. Ističu da se radilo o nepažnji i da izražavaju duboko žaljenje zbog svoje nepromišljenosti, te upućuju iskrene isprike svima koji su se osjetili povrijeđenim, ovim njihovim, nenamjernim činom", priopćeno je danas iz MUP-a HNŽ.