MOSTARSKO PARKIRANJE Pojačano kažnjavanje prekršitelja za pogrešno parkiranje, aktivan i pauk

Prazan parking na Luci
Hercegovina.info

Posljednjih dana intenzivirane su aktivnosti po pitanju prekršaja iz oblasti mirujućeg prometa u Mostaru.

Usmenim i pismenim putem javili su nam se brojni vozači motornih vozila iz različitih dijelova grada gdje su uočili veći broj napisanih prekršajnih naloga za pogrešno parkiranje.

Prazan parking na Luci

Redakcija portala Hercegovina.info upitala je MUP Hercegovačko - neretvanske županije radi li se o nekoj posebnoj i pojačanoj akciji, a iz Ureda za informiranje navedene institucije su odgovorili kako se radi o redovnim zadacima policijskih službenika.

Tako su sankcionirani vozači koji su svoja vozila ostavili na nogostupu u Titovoj ulici u naselju Luka, na potezu od Lučkog mosta do Šarića džamije. Na ovoj lokaciji u više navrata su ostavljeni prekršajni nalozi. Gotovo čist nogostup od automobila u naselju Luka zabilježili smo tijekom četvrtka.

Prazan parking na Luci

Više puta su mediji skretali pažnju na problem parkiranja u tom dijelu grada zbog nepostojanja većeg parkinga ili parking garaže, te su stanari tog dijela naselja i drugi vozači koji se zateknu na navedenoj dionici primorani automobile ostavljati na kolniku ili ih parkirati na nogostupu. Međutim, na taj način onemogućavaju normalno kretanje pješaka, te isti moraju hodati ulicom strahujući za svoj život.

U tom dijelu grada nalazi se i Muzički centar 'Pavarotti' kojeg pohode različite dobne skupine stanovništva, od djece do onih starijih koji dolaze na različite radionice, tečajeve i slično. Tim dijelom grada prolazi i znatan broj djece pri odlasku i povratku iz škole, te su primorani ići kolnikom kuda prolaze automobili, ponekad i velikim brzinama. Osim njih, treba navesti invalide i starije osobe kojima je uskraćeno pješačenje nogostupom.

Prazan parking na Luci

Osim ovog dijela grada, kazne za pogrešno parkiranje, odnosno ostavljanje vozila gdje je znakom zabranjeno zaustavljanje i parkiranje posljednjih dana zabilježeno je i u Fejićevoj ulici, kod zgrade 'Mljekara', odnosno kod sjedišta Profesionalne vatrogasne postrojbe, te na još nekoliko frekventnijih prometnica u gradu. 

Osim prekršajnih naloga, aktivno je i specijalizirano policijsko vozilo 'pauk'. Stoga ovom prilikom vozačima motornih vozila skrećemo pažnju da svoje limene ljubimce ostavljaju na za to predviđenim mjestima ili u javnim garažama. U krajnjem slučaju, aktivnosti koje trebate obaviti možete to uraditi pješke, bez da dođete i pred prodavaonicu svojim automobilom, javnim gradskim prijevozom, biciklom, električnim romobilom ili da pozovete jednu od mnogih taksi službi.