Mostarski osnovci učili o sigurnom korištenju Interneta

Predavanje o sigurnosti interneta
Hercegovina.info

Članice Udruge studenata odnosa s javnošću – PRUMO, Ana Mikulić i Klara Zovko, održale su u ponedjeljak u Narodnoj knjižnici Hercegovačko-neretvanske županije predavanje o sigurnom korištenju Interneta, povodom Međunarodnog dana sigurnijeg Interneta.

Sudionici predavanja bili su učenici petog Osnovne škole Petra Bakule Mostar, koji su uz pratnju učiteljice Pauline Jukanović i knjižničarke Sanje Primorac, pozorno slušali edukatorice te se iskazali u aktivnoj diskusiji.

Predsjednik udruge studenata PRUMO, Marko Mlikota, kazao je pozitivno iznenađen znanjem mališana.

Predavanje o sigurnosti interneta

„Učenici koji su sudjelovali na predavanju pokazali su zavidnu informiranost o aktualnim trendovima na internetu i društvenim mrežama, a održanim susretom željeli smo im skrenuti pozornost za na njihove aktivnosti u online svijetu i utvrditi navike pravilnog korištenja Interneta“, rekao je.

Mlikota dodaje kako su njegove kolegice Mikulić i Zovko, s osnovcima između ostalog obradile teme zaštite na društvenim mrežama i nasilja na internetu.

Voditeljica službe za rad s korisnicima Narodne knjižnice, Zorica Marić, ističe kako se ovakvom, ali i budućim edukacijama, želi doprinijeti razvoju kritičkog mišljenja djece u funkciji medijsko-informacijske pismenosti.

„Učenici su kroz druženje s studentima stekli potrebna znanja koja su neophodna s razvojem tehnologije. Ovim i sličnim aktivnostima Narodna knjižnica HNŽ, Mostar, kao središnja ustanova kulturnog i obrazovnog djelovanja edukacijom želi unaprijediti znanje korisnika i svih zainteresiranih građana“, rekla je Marić.

Inače, svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta udruže se kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima Dana sigurnijeg interneta, kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu, a koji ima za cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima.