MOSTARSKA VRUĆINA Pacijenti najviše dolaze zbog pada krvnog tlaka i vrtoglavica

Vrućina u Mostaru
hercegovina.info

Cijela Hercegovina i Mostar danas su se "kuhali" na preko 40 stupnjeva. Za Hercegovinu je danas bio upaljen crveni alarm, zbog temperatura opasnih po život.

Dr. Selma Burić Vejzović iz Doma zdravlja Stari Grad Mostar, kaže kako su građani pomoć najviše tražili zbog vrtoglavica i pada tlaka.

"Imamo dosta slučajeva pada krvnog tlaka s obzirom na vrućine i budući da se šire krvne žile, te kod mnogih pacijenata moramo smanjiti antihipertenzivnu terapiju. Jednako tako ljudi dolaze s vrtoglavicama", kaže nam dr. Selma Burić Vejzović iz Doma zdravlja Stari Grad Mostar te dodaje.

"Preporuka građanima je da se ne izlazi iz kuće u razdoblju od 10 sati do 18 sati. Treba piti što više tečnost koja je najbitnija. Čak i kada se nije žedno pored sebe treba imati tekućinu i stalno se hidrirati, kako ne bi dolazilo do kolapsa", rekla je dr. Burić Vejzović za hercegovina.info.

Dosta posla imali su danas i u mostarskoj Hitnoj pomoći, gdje je bilo određenih dekompenzacija zbog ovakvog vremena koje se odnosi na srčane udare, vrtoglavice i nesvjestica, potvrdila nam je Ines Popovac glasnogovornica Doma zdravlja Mostar.