Mostarcu koji je izbo brata produžen pritvor

Mostar, titova ulica, brat izbo brata, tužiteljstvo hnž, Općinski sud Mostar, pritvor, tužiteljstvo hnž, Mostar, pritvor
Hercegovina.info

Mostarcu Dervišu N. (1971.) koji je 11. svibnja ove godine u obiteljskoj kući izbo vlastitog brata, produžen je pritvor, potvrđeno je danas za Hercegovina.info iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije.

"Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, koji je stavljen uz optužnicu, rješenjem Općinskog suda u Mostaru, produljen je pritvor Dervišu N. (1971.), iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo 'Nasilje u obitelji'  Kaznenog zakona Federacije BiH i isti ima trajati do izricanja prvostupanjske presude, a najduže jednu godinu od dana potvrđivanja optužnice od 26.05.2022. godine", naveli su iz Tužiteljstva.

Zbog zdravstvenog stanja isti će pritvor izvršavati u zdravstvenoj ustanovi.

"Također, s obzirom da se radi o osobi koja je, prema nalazu vještaka, kazneno djelo počinila u stanju neuračunljivosti, određeno je da će se pritvor izvršavati u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi. Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano produljenje pritvora optuženom, jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo ili da će učiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za to kazneno djelo se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna", rekli su iz Tužiteljstva HNŽ za Hercegovina.info.

Podsjetimo, Derviš N. sumnjiči se da je dana 11.5.2022. godine, oko 00:00 sati, u obiteljskoj kući na adresi Baltina broj 2, u Mostaru, u kojoj živi u zajedničkom kućanstvu sa svojim bratom S. N. i ocem I. N., na način da je, bez prethodne svađe ili prepirke i bez ikakvog povoda, prišao bratu S. N. koji je ležao na krevetu, a zatim mu nožem zadao udarac u predjelu leđa ispod vrata.

Uslijed toga je imenovani zadobio lake tjelesne ozljede, nakon čega je S. N. štiteći se rukama u namjeri da se obrani, zadobio posjekotinu u predjelu malog i domalog prsta lijeve ruke, a zatim uspio izaći iz kuće na ulicu, da bi potom vozilom Hitne pomoći bio odvezen u bolnicu radi pružanja medicinske pomoći.