FOTO/VIDEO  Mostarci prosvjedovali protiv izgradnje javne garaže

prosvjed,javna garaža,zgoni
hercegovina.info

Stanari Ulice kralja Tomislava i Vukovarske ulice, večeras su se okupili na prosvjednom okupljanju u parku ispred ulaza 21, 23, 25 i 27.

Razlog njihovom okupljanja je izgradnja javne garaže, za koju smatraju kako bi uvelike narušila kvalitetu i sigurnost njihovog stanovanja u ovom djelu grada.

Naime, u regulacijskom planu grada Mostara uvrštena je izgradnja javne garaže s prizemljem i jednim katom na lokaciji parka i parkinga u naselju Zgoni 1.

prosvjed,javna garaža,zgoni

Njenom izgradnjom bi, smatraju stanari, bilo ugroženo stanovanje svih stanara u njihovom naselju u navedenoj ulici budući da u dvorište ne može ući veća dizalica i vatrogasno vozilo jer je prolaz kroz koji se moglo ući u dvorište ulice s istočne strane zatvoren ilegalnim objektom.

Pored nedostupnosti njihovim objektima u izvanrednim situacijama, izgradnjom objekta, odnosno javne garaže na navedenoj površini, u ovom naselju, bile bi uništene zelene površine s preko 40 višegodišnjih stabala kao i jedini park.

Smatraju kako bi bilo kakva daljnja betonizacija i izgradnja objekata, nepovratno oborila cijene njihovih stanova, srozala kvalitetu života, a stanari ne bi imali apsolutno nikakvu korist od toga.

Stanovnici su na večerašnjem prosvjednom okupljanju izrazili nezadovoljstvo. Izabrat će i predstavnike stanara koji će tražiti sastanak s gradonačelnikom Mostara.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.