MOSTARCI OPREZ Djevojka se lažno predstavlja i "prikuplja novac za oboljelu djecu"

Novac marke prošenje prosjak
Ilustracija

Iz Udruženja Pomozi.ba danas su na svojoj Facebook stranici poslali upozorenje građanima, da se u gradu jedna ženska osoba lažno predstavlja kao volonterka njihove udruge te traži novac za oboljelu djecu.

"Danas smo iz Mostara dobili informacije da nepoznata djevojka sa maskom koja se predstavlja volonterkom Udruženja Pomozi.ba hodajući od vrata do vrata navodno prikuplja pomoć za oboljelu djecu.

Još jednom napominjemo da ona niti bilo tko drugi tko na ovaj način prikuplja novac, sigurno nije naš volonter!

Mi u Pomozi.ba na ovaj način ne skupljamo donacije! Ne prikupljamo novac u haustorima, kafićima, na ulicama (osim ako se ne radi o nekoj velikoj humanitarnoj akciji koju ranije organizujemo i najavimo)!

Jedini način da donirate novac našem Udruženju jeste putem naših računa, web stranice pomoziba.org, direktno u našim prostorijama ili putem brendiranih kutija Pomozi.ba koje se nalaze u brojnim ugostiteljskim i prodajnim objektima.

Molimo Mostarce da nam jave ukoliko budu imali više informacija o djevojci koja se lažno predstavlja, kako bismo mogli poduzeti potrebne mjere. Dobre pazite kome dajete novac i upozorite i druge", navodi se u objavi.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.