MOSTARCI O VRUĆINI "Ne može se disati, mali Sladić je sve pogodio"

Vrućine u Mostaru
N1

Točno u podne živa na gradskom termometru u Mostaru dosegla je temperaturu od 37 stupnjeva. Usprkos velikim vrućinama, na ulicama grada veliki broj građana i turista, koji uz šešire, lepeze, kišobrane i ostale rekvizite obavljaju svoje svakodnevne obaveze ili pak uživaju u razgledanju grada.

“Takav je dan, 36 stupnjeva je trenutno, malo sokić, voda, malo u hladovinu , malo se umijem i to je to”, kazao je jedan građanin za N1 televiziju.

POGLEDAJTE PRILOG

Drugi sugovornik kaže da je teško i da se “ne može disati.”

“Bez klime crkavanje i tropske noći što je mali Sladić najavio, baš je pogodio. Pričam sa ženom, sad ćemo ići na bazen barem do šest sati”, dodaje.

“Takav je dan, 36 stupnjeva je trenutno, malo sokić, voda, malo u hladovinu , malo se umijem i to je to”, kazao je jedan građanin.

Iako nisu izloženi direktnoj sunčevoj svjetlosti, jednako vruće je radnicima za roštiljom, no posao kažu ne smije ispaštati.

“Jedva izdržavamo, ali moramo se izboriti, sezona nam je počela i gledamo da izdržimo, ništa drugo. Znamo da su ovdje paklene vrućine, ali izdržat ćemo, a uz roštilj sve je puno teže”, kazao je radnik u ćevabdžinici.

No ima i onih kojima visoke temperature gode, pa im rashlađenje, kažu, nije ni potrebno.

“Nikako se ne rashlađujem, baš mi godi vrućina i prije se živjelo bez klima uređaja i bez ovih čuda pa smo bili zdraviji”, poručila je Mostarka.