Mostarac u žarištu koronavirusa u Njemačkoj: Ulice su prazne, svakih pet minuta čujemo zvuk Hitne pomoći

krizni stožer, HBŽ, koronavirus, koronavirus mostar, Tomislavgrad, koronavirus, rs bih, broj oboljelih, Njemačka, koronavirus, koronavirus, broj oboljelih, Republika Srpska, koronavirus, testovi, Grude, Covid-19, virus, Makedonija
Ilustracija

Njemačka kancelarka Angela Merkel obratila se javnosti zbog koronavirusa i pozvala stanovništvo na odgovorno ponašanje kako bi se usporilo širenje virusa.

"Stanovništvo još uvijek nije imuno na ovaj virus, a ne postoji ni cjepivo te nam stručnjaci kažu da možemo očekivati kako će se i do 60-70 posto stanovništva zaraziti ovim virusom. Zato je važno da izbjegnemo opterećenja našeg zdravstvenog sustava te usporimo širenje virusa. Stoga je jako važno slijediti upute koje objavljuje vlada, a te upute se mogu mijenjati jer svaki dan saznajemo nešto novo", izjavila je Merkel.

U Njemačkoj živi i radi veliki broj Hercegovaca koji su nam iz prve ruke objasnili kako se najveća europska zemlja bori za koronavirusom.

“Ulice gradova su puste, u javnom prijevozu je veoma mali broj putnika, a kontrole pri ulazu uopće ne postoje. Svakih pet minuta čujemo zvuk Hitne pomoći, što dodatno unosi nemir među stanovništvo”, kazao je za hercegovina.info Mostarac D.G. iz pokrajine Sjeverna Rajna Vestfalija, pokrajine u kojoj ima najviše osoba zaraženih koronavirusom.

Njemačka,koronavirus

Prema njegovim riječima na granicama su velike gužve, a ljudi s ovih prostora pribojavaju se kako neće moći otputovati u rodni kraj za vrijeme Uskrsnih blagdana.

Podsjetimo, Njemačka se uspješno obranila od prvog vala zaraze koronavirusom, ali u drugom valu broj zaraženih je počeo drastično rasti. Glavni krivac za to je Italija u kojoj se virus nekontrolirano širio, a istu je posjetio veliki broj stanovnika Njemačke.