FOTO  MOSTAR Upriličen Napretkov Božićni koncert

Napretkov božićni koncert
hercegovina.info

U kripti crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru večeras je održan božićni koncert Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak Glavna podružnica Mostar. 

Uz pratnju Tamburaškog orkestra Misericordia iz Šurmanaca nastupili su župni zbor svete Cecilije te solistice Monija Jarak – Mikulić i Katarina Kikić.

"Unatoč pandemiji koronavirusa Napredak je odlučio da u ovoj godini kada slavi 30. godina, našim dragim vjernicima i svom katoličkom puku upriliči svečani i tradicionalni božićni koncert na kojem će se moći čuti najljepše tradicionalne hrvatske božićne pjesme koje želimo njegovati, jer nema ljepših pjesama od hrvatskih tradicionalnih", kazala je Jarak-Mikulić uoči početka koncerta.

Tako su na koncertu izvedene neke od najljepših skladbi poput 'Veselje ti navješćujem', 'Radujte se narodi', 'Narodi nam se', 'Tiha noć' i druge.

Monija Jarak-Mikulić objasnila je i zašto se koncert ove godine održao u kripti.

"Zbog svih epidemioloških mjera ove godine smo izabrali kriptu, a ne kapelicu franjevačke crkve, jer je u kripti puno veći prostor tako da se publika može rasporediti kako treba", rekla je Jarak-Mikulić

Potporu organizaciji koncerta dali su Grad Mostar, Središnja uprava HKD Napredak, franjevački samostan sv. Petra i Pavla u Mostaru i Vlada Hercegovačko-neretvanske županije.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.