MOSTAR Studenti dobili novo rukovodstvo

Skupština Unije studenata Univerziteta Džemal Bijedić
Unija studenata

U amfiteatru na Fakultetu humanističkih nauka Univerziteta 'Džemal Bijedić', održana je sjednica Skupštine Unije studenata na kojoj je, između ostalog, izabran novi predsjednik i rukovodstvo.

Prije službenog početka sjednice, studentskim zastupnicima obratila se prorektorica za znanstveno-istraživački rad prof.dr. Rebeka Kotlo, koja je poželjela puno sreće i uspjeha u budućem radu Unije studenata, a sjednici je prisustvovao i generalni tajnik Univerziteta Alim Abazović.

Studentski zastupnici su prethodno informirani o neopozivoj ostavci Mirze Lalića na mjesto predsjednika Unije. Dosadašnji predsjednik, Mirza Lalić prezentirao je Izvještaj o radu koji je jednoglasno usvojen.

Također, na njegov prijedlog usvojen je i novi Statut Unije studenata, kojim se omogućava aktivnije pravo učešća studentima univerzitetskih studija u organima koji imaju formirane asocijacije studenata, a zastupnici su detaljnije informirani o stanju i procesima na Univerzitetu i Uniji studenata.

Za novog predsjednika Unije studenata izabran je student Građevinskog fakulteta Mehmed Proho, dok je za potpredsjednika izabran Admir Topalović, student Nastavničkog fakulteta.

Skupština Unije studenata Univerziteta Džemal Bijedić

Izabran je i novi saziv Predsjedništva, a u skladu s novim Statutom Unije studenata:

Hasan Boškailo (Pravni fakultet), Ilma Špago (Građevinski fakultet), Admir Topalović (Nastavnički fakultet), Ajdina Aličić (Mašinski fakultet), Munir Fazlić (Agromediteranski fakultet), Ajla Livnjak (Ekonomski fakultet), Emanullah Hukić (Fakultet informacijskih tehnologija), Nedim Mustajbegović (Fakultet humanističkih nauka), Amina Šečunović (Studentski dom), Armin Đulić (Univerzitetski studij zdravstvena njega), Adna Zlomušica (Univerzitetski studij Dizajn interijera).

Novoizabrani predsjednik Unije, Mehmed Proho zahvalio se zastupnicima na nekoliko kandidatura i ukazanom povjerenju, te poručio kako očekuje maksimalnu pomoć i podršku kako bi zajedno stvarali bolji ambijent za studente, te realizirali brojne projekte i aktivnosti, ali i bili korektivni faktor. Predstavio je i Okvirni plan i program rada za naredni mandatni period.