MOSTAR Roditelji djece OŠ Ilije Jakovljevića traže nastavu kao i u drugim školama

MOSTAR Roditelji djece OŠ Ilije Jakovljevića traže nastavu kao i u drugim školama
OŠ Ilije Jakovljevića

Roditelji djece OŠ Ilije Jakovljević, pokrenuli su online peticiju u kojoj traže da se u navedenoj školi pređe na "model nastave 18+", a sve u skladu prema preporukama epidemiologa.

Zahtjev je sljedeći:  

"Molimo da OŠ Ilije Jakovljevića prijeđe na model nastave 18 + ostali (18 djece na nastavi a ostatak se rotira po abecednom redu). Ukoliko kvadratura učionica nije dovoljna za model 18+, u tom slučaju molimo da dopustite najveći mogući broj djece koji učionica može primiti, a da je u skladu sa epidemiološkim mjerama. Nakon početka drugog polugodišta 11.01.2021. godine, naša djeca su ostala jedina u gradu Mostaru koja pohađaju predmetnu nastavu po modelu dan – dan. Da bi sutra bili konkurentni sa svojim znanjem koje im je sada uskraćeno u odnosu na svoje vršnjake u istom gradu i koji pohađaju nastavu pod istim planom i programom molim Vas da uvažite naš zahtjev. U najboljem interesu naše djece i njihovog obrazovanja, žurno molimo ravnateljstvo OŠ Ilije Jakovljevića da prijeđe na puno unčikovitiji model koji je već uspješno na snazi u svim školama u gradu Mostaru", navode.

''Prava djece nemaju rok trajanja. Ona su univerzalna i svevremenska. Djeca su naša budućnost, no njihova budućnost počinje sada.  Svaka generacija, prilika je za stvaranje temelja za novi, bolji svijet. Prilika koju ne smijemo propustiti. Prilika da stvorimo svijet dostojan djeteta. Dječja prava su prava kojima se štite sve osobe mlađe od 18 godina. Označavaju ono što svako dijete treba imati ili smije učiniti. Svako dijete ima pravo na obrazovanje, zdravstvenu skrb, hranu, igru, zaštitu i još mnogo toga. Dječja prava svakom djetetu trebaju osigurati mogućnost da dosegne najviše što može. Sva su prava povezana i jednako važna.  Osim što nam prava pripadaju jer smo se s njima rodili, jednako je važno da poštujemo i tuđa prava", ističu.

"Mi roditelji djece predmetne nastave OŠ Ilije Jakovljevića ne tražimo mnogo, samo jednak pristup obrazovanju u odnosu na svoje vršnjake u ostalim dijelovima grada", navodi se u priopćenju.

Podržati zahtjev roditelja možete potpisom peticije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sadržaj se učitava...

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.