MOSTAR Provedena operativna akcija "Auto-otpad 2022", oduzeta vozila i autodjelovi

Auto otpad oduzeti automobili
UNO

Na području Regionalnog centra Mostar, ovlaštene službene osobe UNO, proveli su operativnu akciju kodnog naziva „Auto-otpad 2022“ s ciljem kontrole prometa i podrijetla inozemne robe u poslovnim subjektima. Predmet operativne aktivnosti bili su auto-otpadi, odnosno vozila i dijelovi za automobile, koji nisu prošli odgovarajuću carinsku proceduru, priopćeno je danas iz UNO BiH.

Tijekom provođenja operativne akcije, službenici Sektora za provođenje propisa, uz sudjelovanje grupa za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja iz svih regionalnih centara, na području više gradova izvršili su provjere na 8 lokacija. Tom prilikom su na 6 lokacija pronađene određene nepravilnosti koje su rezultirale oduzimanjem 16 polovnih pmv i određene količine autodijelova za vozila, bez vjerodostojne dokumentacije o njihovom podrijetlu.

Prema preliminarnoj procjeni, ukupna tržišna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi oko 160.000 KM.

Za utvrđene nezakonitosti, protiv učinitelja istih će biti provedeni postupci sukladno važećim prekršajnim zakonodavstvom.

U okviru poduzimanja mjera, radnji i aktivnosti prilikom provođenja ove operativne akcije korištena je specijalizirana oprema i vozila donirana UNO od strane Veleposlanstva SAD putem Programa EXBS.