MOSTAR Potvrđen deseti slučaj zaraze koronavirusom, četiri osobe na respiratoru u SKB Mostar

Press Kriznog stožera
Hercegovina.info

Na konferenciji Kriznog stožera Civilne zaštite HNŽ-a potvrđeno je kako je u SKB Mostar u posljednja 24 sata testiran 31 uzorak osoba potencijalno oboljelih na koronavirus. 

"U posljednja 24 sata testiran je 31 uzorak od toga u HNŽ-u je bilo pozitivno pet uzoraka, tri u Konjicu, jedan u Mostaru i jedan u Čitluku. Do sada je po izvješću županijskog inspektora izdano 1461 rješenje o samoizolaciji od čega 115 tijekom jučerašnjeg dana. SKB Mostar zbrinjava osmero bolesnika od COVID infekcije. Jučer smo imali manjih tehničkih radova, ispred naše COVID bolnice smo postavili jedan trijažni šator u smislu pripreme za treći stupanj pripravnosti ukoliko bi potrebe za dolaskom COVID pozitivnih bolesnika bile veće", kazao je infektolog, dr. Jurica Arapović.

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji sada imamo 31 slučaj zaraze koronavirusom, a novi slučajevi dolaze iz Konjica, Mostara i Čitluka. 

"U Čitluku se radi o inportiranom slučaju iz SAD-a iz New Yorka, te se sada poduzimaju sve bitne epidemiološke radnje. U Mostaru je potvrđen koronavirus kod osobe koja je povezana s drugim klasterom u Mostaru, onim BHANSE. Noćas smo primili sredovječnu gospođu iz ŽZH s jednim teškim općim stanjem. Sada imamo u SKB Mostar četvero teških bolesnika i svi su na respiratoru", naglasio je doktor Arapović.