FOTO  Mostar: potpora gradnji vodovoda

Županijska vlada, odnosno resorno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, u tu će svrhu izdvojiti 1.030.000 KM iz ovogodišnjega proračuna.

– Svi projekti su zajednički dogovoreni i izrađeni između načelnika i gradonačelnika i resornoga županijskoga ministarstva. Do sada smo realizirali dvije trećine planiranoga, a vjerujem kako ćemo do kraja godine ostvariti realizaciju apliciranih projekata s područja svih općina u našoj županiji – kazala je ministrica Vesna Pinjuh.

Radove na dva projekta visokih zona Mazoljice i Kruševo u gradu Mostaru, županijska vlada će sufinancirati s iznosom od 480.000 KM. Za izgradnju crpne postaje za više zone Međugorja na Ćorkovića docu, u općini Čitluk, potrebno je osigurati 60.485 KM, a taj projekt Županija će potpisanim ugovorom sufinancirati s 50.000 KM.

– U vrijeme ove sveopće ekonomske krize, i općine se nalaze u vrlo teškoj situaciji, zato nam je ova pomoć sa županijske razine za vitalne projekte i više nego dobro došla – rekao je Ino Jerkić, načelnik općine Čitluk.

Županijska Vlada izdvojila je i 500.000 KM za izgradnju druge faze izvorišta Šanica u općini Jablanica.

slobodna dalmacija/hercegovina.info