MOSTAR Ponovno brojanje glasova u 10 sati

MOSTAR Ponovno brojanje glasova u 10 sati
Hercegovina.info

Gradsko izborno povjerenstvo grada Mostara, izvjestilo je stranke i medije kako će se danas održati novo brojanje glasova.

Glasački listići s pojedinih biračkih mjesta Lokalnih izbora održanih jučer u Mostaru, prebrojavat će se u prostorijama Ekonomske škole s početkom u 10 sati, priopćeno je sinoć.

Podsjetimo, GO HDZ BIH jučer je izdao priopćenje u kojem kažu kako su preko noći ukradene tisuće hrvatskih glasova te su pozvali na istragu.

"Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar najoštrije osuđuje malverzacije izbornim rezultatima u Gradu Mostaru i već poznatu i neskrivenu krađu tisuća glasova u dominantno hrvatskim izbornim područjima Grada Mostara. Odgovorno tvrdimo da se nastavlja raditi izborni inženjering, nakon zatvaranja birališta, a sa hrvatskih područja nestaju glasovi ili se ne broje. Danas imamo upravo takvu situaciju na koju smo upozoravali. Nakon 16.00 sati od zatvaranja birališta nemamo izbrojane glasove za Grad Mostar. Imamo glasove kojih preko noći nigdje nema, a dobile su ih Hrvatske stranke. Tko je ukrao te glasove i/ili ih prebacio drugim političkim opcijama", istaknuli su iz HDZ-a.

"Naglašavali smo kako Središnje izborno povjerenstvo (SIP), i Gradsko izborno povjerenstvo nadležne institucije za provođenje izbora moraju biti neovisne od političkog utjecaja, jamči transparentnost i demokratski izborni proces a u Mostaru to nije slučaj", dodaje se.

"Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar poziva međunarodne partnere i predstavnike međunarodne zajednice, sve nadležne institucije da se uključe u rješavanje ovog gorućeg problema i očitih izbornih manipulacija koje ruše europski put, stabilnost i napredak", navodi se u priopćenju.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.