MOSTAR Pojavile se obavijesti na automobilima koji već neko vrijeme zauzimaju javne površine

javne površine, automobili, parkiranje
Hercegovina.info

Proteklog tjedna iz Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara je objavljeno kako će se pristupiti 'sređivanju' javnih površina.

U obavijesti se navodi: "U skladu sa Odlukom o privremenom korištenju javnih površina ('Službeni glasnik Grada Mostara' broj 5/11), Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara obavještava javnost:

U tijeku je provođenje redovnih nadzora komunalne inspekcije nad javnim površinama u Gradu Mostaru u cilju identifikacije svih vrsta nelegalno postavljenih prepreka na javnim površinama i parkinzima (metalni stupovi i rampe, betonski stupovi, čunjevi, kocke, žardinjere i sl. predmeti).

Upozoravaju se sve pravne i fizičke osobe koja su nezakonito izvršile zauzimanje javnih površina u svrhu postavljanja navedenih prepreka, da su iste dužni ukloniti u roku od tri dana od dana objavljivanja ove obavijesti - ukoliko ne posjeduju odobrenje nadležnog Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara.

javne površine,automobili,parkiranje

Ukoliko vlasnici ili korisnici nezakonito postavljenih prepreka ne postupe po upozorenju, nadležni inspektori će po završetku opisanih aktivnosti, a nakon obilaska šireg područja Grada i utvrđivanja lokacija na kojima je izvršeno nelegalno zauzimanje javnih površina, izdati naloge J.P. 'Komunalno' d.o.o. Mostar za uklanjanje predmetnih prepreka.

Također, obavještavamo građanstvo kako će u skladu s odredbama Odluke o komunalnom redu ('Sl. glasnik Grada Mostara' broj:6/05 i 6/08) komunalna inspekcija u idućem razdoblju provoditi intenzivne nadzore u predmetima zauzimanja javnih površina oštećenim i neispravnim vozilima i uređajima, te iste po provedenoj proceduri uklanjati", navedeno je u obavijesti iz Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara.

Tijekom prvog radnog dana nakon produženog vikenda, na određenim lokacijama u Mostaru pojavile su se obavijesti na vjetrobranskim staklima automobila koja već neko vrijeme zauzimaju javne površine.

Vlasnici takvih vozila se pozivaju komunalnom inspektoru u službene prostorije u Ulici Braće Fejića 51. Vlasnicima vozila je ostavljen rok od sedam dana da se odazovu pozivu, a ukoliko se ne odazovu, inspektor će pokrenuti postupak prema nepoznatoj osobi.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.