MOSTAR Pojavile se obavijesti na automobilima koji već neko vrijeme zauzimaju javne površine

MOSTAR Pojavile se obavijesti na automobilima koji već neko vrijeme zauzimaju javne površine
Hercegovina.info

Proteklog tjedna iz Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara je objavljeno kako će se pristupiti 'sređivanju' javnih površina.

U obavijesti se navodi: "U skladu sa Odlukom o privremenom korištenju javnih površina ('Službeni glasnik Grada Mostara' broj 5/11), Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara obavještava javnost:

U tijeku je provođenje redovnih nadzora komunalne inspekcije nad javnim površinama u Gradu Mostaru u cilju identifikacije svih vrsta nelegalno postavljenih prepreka na javnim površinama i parkinzima (metalni stupovi i rampe, betonski stupovi, čunjevi, kocke, žardinjere i sl. predmeti).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozoravaju se sve pravne i fizičke osobe koja su nezakonito izvršile zauzimanje javnih površina u svrhu postavljanja navedenih prepreka, da su iste dužni ukloniti u roku od tri dana od dana objavljivanja ove obavijesti - ukoliko ne posjeduju odobrenje nadležnog Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara.

Ukoliko vlasnici ili korisnici nezakonito postavljenih prepreka ne postupe po upozorenju, nadležni inspektori će po završetku opisanih aktivnosti, a nakon obilaska šireg područja Grada i utvrđivanja lokacija na kojima je izvršeno nelegalno zauzimanje javnih površina, izdati naloge J.P. 'Komunalno' d.o.o. Mostar za uklanjanje predmetnih prepreka.

Također, obavještavamo građanstvo kako će u skladu s odredbama Odluke o komunalnom redu ('Sl. glasnik Grada Mostara' broj:6/05 i 6/08) komunalna inspekcija u idućem razdoblju provoditi intenzivne nadzore u predmetima zauzimanja javnih površina oštećenim i neispravnim vozilima i uređajima, te iste po provedenoj proceduri uklanjati", navedeno je u obavijesti iz Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara.

Tijekom prvog radnog dana nakon produženog vikenda, na određenim lokacijama u Mostaru pojavile su se obavijesti na vjetrobranskim staklima automobila koja već neko vrijeme zauzimaju javne površine.

Vlasnici takvih vozila se pozivaju komunalnom inspektoru u službene prostorije u Ulici Braće Fejića 51. Vlasnicima vozila je ostavljen rok od sedam dana da se odazovu pozivu, a ukoliko se ne odazovu, inspektor će pokrenuti postupak prema nepoznatoj osobi.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.