MOSTAR Otvara se prva šetnica mostarskih rudara, zasadit će se 100 lipa

Kop Vihovići
Eko kop

U subotu 27.3. 2021. godine na lokalitetu kopa Vihovići od strane ekološke udruge „Eko kop“ bit će otvorena prva šetnica mostarskih rudara, a koja je posvećena svim mostarskim rudarima.

Tom prilikom bit će upriličena sadnja 100  lipa od strane ekološke udruge  Eko kop“. Gradska uprava Mostar je konkretno podržala tu akciju tako što je inspekcijskim nalogom osigurano uklanjanje zatečenog otpada na nelegalnoj deponiji.

Nakon toga je naloženo je i urađeno proširenje staze, a radnici JP Parkovi su također, po nalogu Službe za komunalne poslove,  izvršili kopanje strojevima rupa za sadnju lipa uz buduću šetnicu, priopćeno je danas iz Službe za komunalne poslove Grada Mostara.

Iz ekološke udruge "Eko kop" su poručili:

"Još dva dana i počinje nova epizoda rudarskog kopa u Mostaru. Završni radovi se bliže kraju i kako je planirano u subotu, s početkom u 10:00 sati otvaramo prvu šetnicu u čast mostarskih rudara. Povedite taj dan svoje mališane, naše male sugrađane kako bi im pokazali gdje su njihovi djedovi zarađivali tešku koru kruha da bi prehranili i podigli svoje obitelji. Danas je na nama, a sutra i na njima da ovaj prekrasni ambijent sačuvamo i vratimo gdje mu je mjesto, uz samu prirodu podno Planinice, ali u novom ruhu", ističu.

"Podržite nas u subotu i svojim dolaskom pokažimo kako ovaj dio našega grada ima svjetlu ekološku budućnost. Na dan sadnje je najavljen dolazak gradonačelnika grada Mostara, dr. Marija Kordića i Vijećnika. Uključimo se svi zajedno i uredimo okoliš oko sebe. Sudjelujmo u oblikovanju šetnice s koje se nadzire pogled na cijeli grad. Ukoliko ste u mogućnosti taj dan ponesite nešto od alata za sadnju (lopate, motike, grablje). Pozovite svoje prijatelje i pridružite nam se u subotu, 27. ožujka. Očekujemo vas u što većem broju poštujući sve epidemiološke mjere", navedeno je.