MOSTAR Nastavlja se prva sjednica i drugi krug glasanja za gradonačelnika

MOSTAR Nastavlja se prva sjednica i drugi krug glasanja za gradonačelnika
hercegovina.info

Predsjednik mostarskog Gradskog vijeća Ivan Zelenika najavio je da će danas biti nastavljena prva sjednica na čijem dnevnom redu je drugi krug glasanja za gradonačelnika Mostara unatoč odluci OHR-a da poništi prvi krug.

U priopćenju iz Gradskog vijeća, koje je potpisao Zelenika, navedeno je da se Vijeće, prema propisanim procedurama, odlučilo za nastavak sjednice. Zelenika navodi da će drugi krug glasanja za izbor gradonačelnika grada Mostara biti održan danas u 13.00 sati u Gradskoj vijećnici.

Zelenika se za sazivanje sjednice poziva na član 100 stav dva Poslovnika Gradskog vijeća.

Konstitutivna sjednica Gradskog vijeća Mostara prekinuta je 5. veljače nakon prvog kruga glasanja za gradonačelnika jer su vijećnici iz Koalicije za Mostar napustili zasjedanje. U drugi krug za gradonačelnika tada je prošao Mario Kordić, kandidat HDZ-a s 14 glasova i kandidat Koalicije za Mostar Zlatko Guzin s 11 glasova.

Podsjetimo, Misija OEBS-a, Delegacija EU, specijalni predstavnik EU u BiH, veleposlanstva Velike Britanije i SAD, te OHR, pozvali su Gradsko vijeće Mostara da ponovi prvi krug glasanja za gradonačelnika.

U zajedničkom priopćenju uoči današnjeg nastavka konstitutivne sjednice Gradskog vijeća Mostara se traži da se proces vrati na poziciju koja je u skladu s gradskim Statutom, odnosno da glasovanje bude tajno.