MOSTAR Iz APH upozoravaju na jezera na magistralnoj cesti i loše lokalne prometnice

Rupe u Mostaru
hercegovina.info

"Ovim putem želimo podsjetiti javnost i pozvati nadležne na konačno saniranje dijela magistralne prometnice od Avijatičarskog mosta do priključenja na M 17 na Bišću polju, u visini poduzeća Sjemenarna", poručili su u svom pismu iz Asocijacije poduzetnika Hercegovine.

Oni navode kako je većini vozača poznato da se poslije velikih kiša na toj dionici ceste stvori 'jezero' koje otežava prolazak vozila, jer je u tim situacijama desna strana kolnika, iz pravca Mostara, praktično neprohodna za osobna vozila, a velike probleme imaju i ona veća.

Na tom se području nalazi i veliki broj ftvrtki čiji je svakodnevni rad uvelike opterećen zbog spomenutih voda koje se tu nakupljaju i vrlo sporo povlače.

"U pravilu, kad se vrate sezone kiša, o ovome problemu će svi pričati, slikati, od nemoći zbijati šale, ali smatramo kako je došlo vrijeme za njegovo konačno trajno i kvalitetno rješenje. Ne treba biti posebno stručan da bi se zaključilo kako je suho ljetno doba idealno vrijeme da se ovaj prometni problem sanira. Isti problem javlja se i na području Zalika, ispod nadvožnjaka, također na izlazu prema cesti M17, ali sličnih problema ima u još nekim dijelovima na širem području Grada Mostara. Također želimo ukazati i na potrebu da se češće i kvalitetnije obnavljaju i održavaju lokalne ceste prema svim prigradskim naseljima, a primjer loše lokalne ceste je ona koja povezuje naselja Buna i Blagaj, kojom svakodnevno prometuje veliki broj vozila", navode iz asocijacije.

Nije ovo, naravno, jedini slučaj lokalne ceste koja vapi za rekonstrukcijom, ali je ilustrativan i mnogima dobro poznat, te ovim putem ukazujemo na potrebu djelovanja odgovornih.