MOSTAR Jednomjesečni pritvor osmorici osumnjičenih u akciji "Impact"

Općinski sud Impact
Ilustracija/hercegovina.info

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, Rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 25.11.2020. godine, određen je pritvor u trajanju najduže do mjesec dana osumnjičenima Sadi Đugumu (1978.), Adnanu Šljiviću (1987.), Alenu Fale (1991.), Rijadu Dumporu (1970.), Miranu Voljevici (1979.), Vedranu Drljeviću (1975.), Edhemu Memiću (1972.) i Đenanu Demiroviću (1982.), zbog osnovane sumnje da su u sastavu skupine počinili kaznena djela „Iznuda“, „Prijevara“, „Krađa“, „Izazivanje opće opasnosti“, „Otmica“, „Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari“, „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i kazneno djelo propisano čl 65. st.1. Zakona o oružju i streljivu HNŽ.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenima, jer postoje naročite okolnosti koje ukazuju da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, sudionike ili prikrivače i jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo se može izreći kazna zatvora od 3 (tri) godine ili teža kazna.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ, u suradnji sa Federalnom upravom policije (FUP Sarajevo) nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela", stoji u priopćenju Županijskog tužiteljstva HNŽ.