MOSTAR Gradsko vijeće dobiva novog vijećnika, na stolu prijedlog proračuna za 2021. godinu

Gradska vijećnica mostar
hercegovina.info

U Mostaru će se danas održati četvrta sjednica Gradskog vijeća. Ispred HDZ-a BiH prisegnut će novi gradski vijećnik, s obzirom da je Radmila Komadina postala nova/stara savjetnica gradonačelnika. Na dnevnom redu je i najvažniji financijski dokument Mostara, odnosno prijedlog proračuna za 2021. godinu.

Gradonačelnik Mario Kordić jučer je za naš portal ukazao na važnost njegovog usvajanja: "Zadnjih mjesec dana imamo kontinuirane sastanke, i jedan na jedan, i sa raznim odborima, i sa svim vijećnicima, i objašnjavamo važnost njegova donošenja u kontekstu pandemije, ali svega ostalog. Isteklo nam je privremeno financiranje, a svi oni projekti koji se nalaze u proračunu se formalno ne mogu pustiti u realizaciju dok se proračun ne usvoji. U slučaju da se proračun sutra ne usvoji, i da se to razvuče iz kojekakvih razloga dolazimo u situaciju da nam curi vrijeme, i da pojedine projekte nećemo stići završiti, pa ćemo doći u situaciju da ih prebacujemo u sljedeću godinu. To mi ne bi bilo drago. Dok se proračun formirao tada su se pomno gledale projektne aktivnosti koje trebaju biti, pa se tražilo da se ne delegiraju projekti koji nemaju jasno definiranu imovinsko pravnu situaciju, jasno definiranu projektnu dokumentaciju, jasno definiran novac u proračunu da bi se mogli početi i završiti do kraja tekuće godine. Međutim, delegirano je skoro pa 200 projekata, pa dolazimo u pitanje hoće li se to moći operativno i logistički odraditi ukoliko budemo razvlačili s donošenjem proračuna zbog kojekakvih amandmana i ostalog", naveo je u intervjuu za hercegovina.info.

Dnevni red četvrte sjednice činit će 29 točaka, a na stolu će se, između ostalih, naći još i odluka o vršenju ovlasti organa Grada Mostara u gospodarskim društvima s udjelom državnog kapitala, odluka o utvrđivanju liste gospodarskih društava prema kojima ovlasti i obveze vlasnika po osnovu državnog kapitala vrše organi Grada Mostara te odluka o proglašenja javnog interesa za radove rekonstrukcije i izgradnje novoproglašenog magistralnog pravca kroz Grad Mostar, ulica dr. Ante Starčevića.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.