MOSTAR Cinestar ponovno otvara svoja vrata, ovo su mjere koje će se morati poštivati

Mepas Mall
Mepas Mall

CineStar za petak, 30.listopada najavljuje otvaranje cijelog lanca kina u Bosni i Hercegovini - Tuzla, Banja Luka, Zenica, Bihać i Mostar, a koji su uslijed pandemije bili zatvoreni od ožujka. 

Najveći kinoprikazivač otvorit će napokon svoje dvorane uz poštivanje svih preporuka za poslovanje multipleks kina koje sigurnost posjetitelja i zaposlenika stavljaju na prvo mjesto i tako omogućavaju opušteno uživanje u filmovima. CineStar je pripremio kino dvorane za prijem posjetitelja, provedena je dezinfekcija, uspostavljeni su novi higijenski standardi i njihovo održavanje, a uposlenici su upoznati sa zaštitnim procedurama i postupcima, tako da otvaranje dočekuju potpuno spremni.

Planirane mjere su nadopunjene i najnovijim preporukama Zavoda za javno zdravstvo FBiH za kinoprikazivačku djelatnost.

Kapacitet dvorana bit će limitiran, a online sustav prodaje ulaznica i blagajne će automatski blokirati prodaju sjedišta između dvije različite grupe gledatelja. Na taj će način posjetitelji koji žele i kupuju ulaznice zajedno, moći sjediti zajedno, ali će od prvih susjeda biti odvojeni propisno.

CineStar također vodi računa i o rasporedu projekcija radeći veće razmake između početaka i završetaka filmova kako bi se smanjio broj potencijalnih posjetitelja u lobbyima gdje je preporuka fizičke distance 2 metra, provodi pojačano čišćenje i desinfekciju, a u lobbye je postavio desinficijense za posjetitelje.

U petak, 30. oktobra, i Sarajevo će konačno dobiti multipleks posljednje generacije koji će otvoriti vrata Sarajlijama u sklopu tržnog centra Bingo City Center.

Uskoro slijedi i najava filmskog programa kao i mogućnost kupovine ulaznica na www.cinestarcinemas.ba