MOSTAR: BEŠLIĆ I BEVANDA OBIŠLI POPLAVLJENO PODRUČJE JASENICE

Gradska uprava Mostara, Ljubo Bešlić

U izjavi za Fenu Bevanda je kazao kako je ovo nezapamćen slučaj u naselju Jasenica s obzirom na to da rijeka Jasenica nije velika te da su svi nasipi oko rijeke bili dovoljni da zaustave izlijevanje vode. Bevanda je kazao kako je poplavljeno i područje naselja Baćevići u kojemu je, također, nekoliko podruma privatnih kuća pod vodom.

Po Bevandinim riječima, uzrok izlijevanja rijeke je tunel koji se nalazi poviše Jasenice, a iz kojega voda ide intenzitetom bar dva puta više od normalnog. "Vjerojatno je prilikom gradnje tunela došlo do određenih propusta zvog čega voda nekontrolirano teče, a prema izjavama mještana voda i dalje raste oko centimetar na sat", kazao je Bevanda. Zahvalio je gradonačelniku Bešliću na obilasku terena kao i pripadnicima Civilne zaštite. Naime, jutros oko 7 sati na području Jasenice izlila se rijeka Jasenica te poplavila nekoliko podruma privatnih kuća i dvorišta.

Kako su nam potvrdili u Centru za motrenje i uzbunjivanje u Mostaru, djelatnici Civilne zaštite nalaze se na terenu gdje se prave nasipi.

(Fena)