MOSTAR Ako Kordić bude gradonačelnik, Dom zdravlja će tražiti novog ravnatelja

Zlatko Guzin Mario Kordić Velibor Milivojević
hercegovina.info

Ako Mario Kordić (HDZ BiH) na sjednici koja se održava u srijedu bude izabran za gradonačelnika, u Dom zdravlja Mostar doći će novi ravnatelj. Ukoliko pak bude samo vijećnik iz redova HDZ-a BiH, onda mu je ta funkcija spojiva s dužnošću ravnatelja, te nastavlja obnašati isto.

Potvrdio nam je to u razgovoru i sam Kordić neposredno pred prvu sjednicu Gradskog vijeća Mostara. Zanimljivo, ravnatelji domova zdravlja u Hercegovini prilično su politički aktivni. Tako je u Stocu nositelj HDZ-ove liste za Općinsko vijeće Stolac dr. Kazimir Raguž ujedno i ravnatelj Doma zdravlja Stolac, a identičan je slučaj i u Prozor-Rami, gdje je ravnateljica tamošnjeg Doma zdravlja dr. Mara Anđelić bila nositeljica liste HDZ-a 1990.

Inače, na ovim lokalnim izborima imali smo pravu poplavu liječnika koji žele biti političari. U Mostaru su ispred tri nacionalne stranke isturena tri ravnatelja bolnica i domova zdravljadr. Mario Kordić (Dom zdravlja Mostar), dr. Zlatko Guzin (RMC dr. Safet Mujić), dr. Velibor Milovojević (bolnica Nevesinje).

Treba kazati da je u profiliranju liječnika za nositelje liste veliku ulogu odigrala i pandemija koronavirusa, gdje su do izražaja došli upravo oni koji su na prvoj crti obrane zdravlja. Klasičan primjer za takvo što u Hrvatskoj je ministar zdravstva Vili Beroš.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.