Moguć novi štrajk u Gradskoj upravi

oko izbora gradonačelnika Most

ara i donošenja gradskog proračuna te je zbog toga moguć ponovni štrajk djelatnika Gradske uprave Mostar.
 
 "Od današnjeg smo sastanka očekivali puno više, ali nažalost nije postignuto nikakvo kompromisno rješenje", kazao je Topuz, dodavši kako se dogovori oko izbora gradonačelnika Mostara i gradskog proračuna nisu pomakli "ni za pedalj". 
 
Po njegovom mišljenju, stavovi stranačkih predstavnika u GV-u Mostara još su uvijek oprečni te će sindikalni predstavnici u svakom slučaju zatražiti pomoć od visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka.   
 
"Predstavnici bošnjačkog naroda traže usvajanje proračuna i izbor gradonačelnika u paketu, dok su predstavnici hrvatskog naroda podržali stavove predstavnika Sindikata da se ipak to pitanje treba razdvojiti, te da se proračun treba usvojiti bez obzira na izbor gradonačelnika",
kazao je Topuz.  
 
Dodao je da je jedan od prijedloga bio da se Sindikat obrati liderima političkih stranaka za pokušaj rješavanja "mostarskog problema".

"Mi ne želimo takve stvari da radimo, jer mi nismo nikakva politička stranka već samo zastupamo interese uposlenika u Gradskoj upravi Mostara
", pojasnio je Topuz. 
 
Tijekom današnjeg sastanka, predstavnici OHR-a obavijestili su predstavnike Sindikata da Visoki predstavnik intenzivno radi na rješavanju pitanja "mostarske krize" te da bi u par narednih dana mogao donijeti neko konkretno rješenje za Grad Mostar.
 
 "Ako se ne narednih dana ne ponudi rješenje za naše probleme, a vidimo da nema volje među članovima GV, te ako Visoki predstavnika ništa ne uradi, mi ćemo biti primorani stupiti u generalni štrajk", kazao je na kraju Topuz.

fena/hercegovina.info