Mještani Miljkovića ponovno imali problema s vodom, inspekcija još nije izlazila na teren zbog krađe i ilegalnih priključaka

Miljkovići
Hercegovina.info

Mještani Miljkovića ponovno su imali problema s vodoopskrbom. Naime, oni su tijekom prošlog vikenda (od petka 26. kolovoza) ostali bez vode. 

"Radilo se o tehničkom kvaru, koji je bio uzrok zatvaranja, te je nakon otklanjanja kvara vodopskrba uredna", odgovorili su na upit Hercegovina.info o razlogu nestanka vode iz 'Vodovoda' Mostar.

No, ono što još više zanima mještane Miljkovića su ilegalni priključci. Naime, još u srpnju, za vrijeme najvećeg toplinskog vala, našem portalu su se obraćali mještani Miljkovića i okolnih zaseoka, koji su muku mučili s nestašicom vode. 

Iz Vodovoda su tada izdali priopćenje u kojem su rekli kako su razlog za to ilegalni priključci i krađa vode

Za informaciju, samo je u lipnju ove godine isporučeno je 17.379 m³, a preko vodomjera je očitano i fakturirano 4.379 m³ vode. Ova činjenica pokazuje gubitke od nevjerojatnih 75%.

Također, iz Vodovoda su najavili su i kako će na teren izaći i inspekcija te "masno" kazniti one koje otkriju. 

Na upit je li inspekcija izlazila na teren te što je uvrdila, te koliko je vode isporučeno, a koliko fakturirano za srpanj i kolovoz, za sada nismo dobili konkretniji odgovor, osim da će javnost o tome biti obaviještena.

"Pripreme vezane za suzbijanje ilegalnih priključaka i svih ostalih potrebnih radnji su u tijeku, u smislu tehničke i kadrovske organizacije, te ćemo javnost o svim tim detaljima i potrebnim informacijama blagovremeno i obavijestiti", odgovorili su na naš upit.