MEĐUNARODNI DAN RADA Nakon 15 godina besplatan grah za Mostarce

prvi svibanj, prvi maj, praznik rada, grah, Mostar, Mario Kordić, Josip Milić
hercegovina.info

Nakon dugih 15 godina u Mostaru se danas Međunarodni dan rada slavi u tradicionalnom duhu uz dijeljenje graha i pića za sve radnike i građane. Iako je proteklih dana najavljivano kako neće biti sindikalnog druženja za 1. svibanj, do toga je ipak na radost brojnih došlo.

"Prije nekoliko dana dobio sam upit od novinara hoće li biti dijeljenje graha. Moj odgovor je bio da neće, jer nemamo financijskih sredstava. Nakon toga su se javili iz Ureda gradonačelnika i rekli kako će oni poduprijeti ovaj događaj, ovu manifestaciju. Hvala gradonačelniku, Sindikatu HT-a i Sindikatu Grada Mostara koji su nam pomogli. Uspjeli smo nakon 15 godina obilježiti ovaj radnički praznik jednim težačkim jelom. Grah je simbol radničkog i težačkog jela", rekao je predsjednik Unije neovisnih sindikata Josip Milić.

prvi svibanj,prvi maj,praznik rada,grah,Mostar,Mario Kordić,Josip Milić

On se također osvrnuo i na zakon kojeg su donijeli gradski vijećnici Grada Mostara.

"Želim se također zahvaliti gradonačelniku i gradskoj upravi koja je donijela za nas jedan jako važan zakon, a to je da je nedjelja neradna za naše kolege i trgovce. To je ono što smo mi Sindikati tražili prije 15 godina, ali nismo naišli na razumijevanje. Međutim, sada je i to stiglo. I ti ljudi trebaju nedjeljni odmor za svoju obitelj da budu zajedno. To je za nas velika stvar za radnike i poboljšanje njihovog statusa", rekao je Milić.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić izrazio je zadovoljstvo današnjim događajem rekavši kako su danas u prvom planu sindikati i radnici, a ne gradonačelnik.

"Želim se zahvaliti sindikatima koji su ove godine ponovno vratili tradiciju u grad, a to je dijeljenje graha i prigodnih pića građanima Mostara povodom ovog praznika rada", kratko je rekao mostarski gradonačelnik.

Proslava Međunarodnog praznika rada uz sindikalni grah započela je na gradskom šetalištu (kod parka Zrinjevac) u točno u 12 sati.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.