MARIĆ "HDZ i SDA su dogovorom pokazali da su oni ti koji su blokirali izbore u Mostaru"

Sporazum Čović Izetbegović
hercegovina.info

Politička analitičarka Ivana Marić sinoć je za N1 komentirala rezultate Lokalnih izbora 2020. godine. Smatra kako građani svakih 10 godina priliku daju i "drugima" te da je upravo na novoizabranim političarima da to opravdaju.

"Građani su u Banja Luci i Sarajevu pokazali da žele nešto drugačije. Vjerujem kako će budući izbori omogućiti odmicanje od biranja i grupiranja srpskog, bošnjačkog ili hrvatskog političkog tijela jer u tom slučaju najviše gube građani, kao primjerice u Srebrenici".

Marić ističe da se na takav način ne vodi računa o stanovnicima koji zbog nacionalnih grupiranja nemaju alternativu. Osvrnula se i na nadolazeće izbore u Mostaru:

"Nadam se da će i građani Mostara uvidjeti tko ih je doveo do toga da posljednjih godina nemaju pravo glasa i da se neće grupirati na temelju glasovanja za Hrvatse ili Bošnjake. Pokušalo se sakriti tko je opstruirao izbore u ovom gradu i onda odjednom sjednu predsjednici HDZ i SDA, čime su preuzeli odgovornost da su oni ti koji su blokirali izbore u Mostaru".