MAGARCI NAPALI TIGRA Hakirana Facebook stranica Grada Mostara

MAGARCI NAPALI TIGRA Hakirana Facebook stranica Grada Mostara
hercegovina.info

Nakon tehničkih problema u MO Parkingu, bolje sreće nije ni Grad Mostar. Naime, iz Grada su danas objavili kako im je hakirana Facebook stranica te su odlučili pokrenuti novu.

"S ciljem dvosmjerne komunikacije s građanima Mostara i zainteresiranom javnošću Grad Mostar je pokrenuo Facebook stranicu. U kratko vrijeme ista je privukla veliku pozornost, ali je nažalost nedostupna od 16. studenoga 2022. godine.

Stranica je hakirana i za administratora postavljena osoba s lažnim profilom koja nije ovlaštena za kreiranje sadržaja. Sporni profil je prijavljen Facebooku u nadi kako ćemo uspjeti vratiti objavljeni sadržaj i vratiti ovlasti za kreiranje novog. No, unatoč brzoj reakciji i angažiranju stručnih osoba iz ove oblasti Facebook nam nije omogućio povratak pristupa stranici.

Stoga smo početkom 2023. godine pokrenuli novu Facebook stranicu koja nosi naziv Službeni profil Grad Mostar", priopćili su iz Grada Mostara.

Iako se radi o Facebook stranici, Grad Mostar je službenu stranicu odlučio nazvati "Službeni profil Grad Mostar".

Također valja napomenuti kako samo korištenje "službeni profil" ili "službena stranica" nije praksa na društvenim mrežama već se sama autentičnost potvrđuje verifikacijom kod Facebooka, što Grad Mostar nije učinio ni za prethodnu stranicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daljnjim skeniranjem stare stranice, možemo uvidjeti kako stranicom trenutno upravljaju tri osobe iz Bosne i Hercegovine te jedna s Filipina.