FOTO/VIDEO  Lana Pudar dočekana u svom Mostaru

Lana Pudar doček
Hercegovina.info

Članovi Kluba vodenih sportovaOrka” iz Mostara, obitelj i prijatelji priredili su danas poslijepodne iza Gradske vijećnice u Mostaru doček mladoj mostarskoj plivačici Lani Pudar i njenim trenerima.

Mladi Mostarci u rukama su držali balone u oblicima brojeva koji su činili Lanino vrijeme koje je isplivala u Beogradu "57,31."

"Teško je opisati ovaj osjećaj. Jako sam sretna i zadovoljna kakav mi je doček pripremljen. Hvala svima. Planovi za dalje su mi nastaviti raditi, truditi se i pokušati otplivati što bolje vrijeme na Olimpijadi", rekla je Lana Pudar.

Trener Damir Đedović je dodao.

"Još uvijek nismo svjesni što je Lana napravila. Nismo ovo očekivali. Ovo je drugi isplivani rezultat u svijetu. Trebamo se dobro odmoriti i rekuperirati za sljedeća natjecanja. Planiramo sudjelovati na europskom prvenstvu, seniorskom i juniorskom. Vrijedi ovo proslaviti da i sama Lana vidi što je napravila, a i mi sami. Stanemo li na ovome, bila bi zaista velika šteta. Lana može velike stvari. Drago mi je što se cijela država i institucije digle na noge da se ovaj rezultat isprati adekvatno i da se Lani omoguće svi uvjeti. Ako ovo ne bude motiv Mostaru da krene u izgradnju olimpijskog bazena, onda ne znam što je", zaključio je Đedović.

Podsjetimo, mlada Mostarka uz petak je u finalu Otvorenog prvenstva Srbije isplivala olimpijsku A normu u disciplini 100 metara te se plasirala na Olimpijske igre u Tokiju. Petnaestogodišnja Lana biti najmlađa sudionica Igara.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.