KRIZNI STOŽER HNŽ-a Gdje se obratiti ako trebate propusnicu za kretanje

Mostar, nedjelja, šetnja, Hercegovina, Mostar, stari grad, snimak, kretanje, potvrda poslodavca, HNŽ, propusnica, zabrana kretanja, HNŽ, turizam, HNŽ, Mostar

Krizni stožer Hercegovačko-neretvanske županije obratio se priopćenjem za javnost kako bi informirao građane što je potrebno za izdavanje potvrde o kretanju, odnosno propusnice.

Potvrda mora biti ovjerena i potpisana od strane odgovorne osobe/poslodavca i kao takva vrijedi kod Zapovijedi zabrane kretanja građana i napuštanja mjesta prebivališta na području Hercegovačko-neretvanske županije.

“Presliku Potvrde ovjerene i potpisane od strane odgovome osobe odnosno poslodavca potrebno je dostaviti nadležnoj policijskoj upravi. Ova potvrda odnosi se za pravne i gospodarske subjekte. Svi oni koji se iz privatnih razloga moraju kretati izvan mjesta prebivališta, izvan Grada Mostara, potvrdu izdaje Stožer civilne zaštite Grada Mostara”, navodi se u priopćenju.

Za poljoprivrednike i proizvodače kojima je potrebna propusnica na duže vremensko razdoblje izdat će se na razdoblje od 30 dana uz dostavu na uvid dokumentacije o OPG-u.

Zahtjev za izdavanje Potvrde dostavlja se isključivo putem pošte na adresu Grad Mostar, Adema Buća 19 111 elektronskim putem na adresu: [email protected] [email protected].

Ističu kako zahtjev mora biti jasno obrazložen i s naznačenim kontaktom podnositelja zahtjeva, brojem telefona ili mobitela.

Stožer civilne zaštite Grada Mostara dodaje kako će se izdavanje Potvrda vršiti svakim radnim danom, a svi podnositelji čiji zahtjev bude pozitivno riješen bit će obaviješteni o mjestu i vremenu preuzimanja Potvrde.

“U rješavanju zahtjeva, Stožer civilne zaštite Grada Mostara postupat će sukladno Zapovijedi Stožera civilne zaštite HNŽ-a, a kojom je naloženo da se potvrde izdaju samo u najnužnijim slučajevima. Obrazac zahtjeva može se preuzeti na službenoj web stranici Grada Mostara www.mostar.ba.