KRAĐA NA VALENTINOVO U MOSTARU Došli sa skupocjenim vozilom, pa ukrali dva daljinska, nekoliko boca alkohola, cigare...

Lopov
hercegovina.info

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 17.2.2023. godine, određen je pritvor u trajanju od najdulje 30 dana, Ademu Žiliću (1986.) iz Tuzle, Nazilu Šehiću (1980.) iz Tuzle i Arifu Beadiniju (1972.) iz Tuzle, zbog osnovane sumnje da su kao supočinitelji počinili produljeno kazneno djelo 'Teška krađa' iz čl.287 st.1 tč. a) KZ FBiH, priopćeno je danas iz Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije.

Naime, osumnjičenima se stavlja na teret da su se dana 14.2.2023. godine oko 23 sata, u Mostaru na adresi Salakovac bb, zajednički i dogovorno, dovezli putničkim motornim vozilom marke Audi A4, u kojem su se nalazili Adem Žilić i Nazil Šehić i putničkim motornim vozilom marke Audi Q7, kojim je upravljao Arif Beadini, u neposrednu blizinu ugostiteljskog objekta Fast food 'Olimpijada' vlasnika Z.P. i parkirali vozilo u šumu, te prišli ugostiteljskom objektu, a potom su Adem Žilić i Nazil Šehić, uporabom podesnog alata polomili cilindrični uložak brave na ulaznim metalnim vratima i izvršili premetačinu stvari i za sebe prisvojili novac u iznosu od oko 150 KM, nekoliko boca alkoholnog pića, izvjesnu količinu hrane, te dva daljinska upravljača za TV.

Nakon toga su otišli u trgovinu mješovite robe 'Leri', koja se nalazi na adresi Salakovac bb Mostar, vlasnika A.M. i koja je u blizini ugostiteljskom objektu Fast food 'Olimpijada', te uporabom podesnog alata otvorili zaštitnu metalnu rešetku koja se nalazila na ulaznim vratima, a potom i vrata, te u unutrašnjosti objekta izvršili premetačinu stvari i pronašli, te za sebe prisvojili izvjesnu količinu cigareta marke 'Marllboro', 'Drina' i 'Rothmans' u vrijednosti od oko 200 KM, novac u iznosu od oko 250 KM i nešto sitnog novca u eurima i KM.

Poslije toga su pozvali Arifa Beadinija da dođe po njih s vozilom marke Audi Q7, pa su se svi zajedno tim vozilom udaljili u njima poznatom smjeru, da bi potom Adem Žilić, u cilju da sakrije počinjenje kaznenog djela, Policijskoj upravi (PU) Mostar prijavio krađu vozila marke Audi A4, kojeg su koristili pri izvršenju kaznenog djela.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenima, jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od 3 godine ili teža kazna.

Sva trojica osumnjičenih su višestruki povratnici u počinjenju kaznenih djela protiv imovine.

PU Mostar, po nalogu županijskog tužitelja nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu, priopćeno je iz Ureda za informiranje županijskog Tužiteljstva HNŽ.