FOTO  Koronavirus potvrđen kod medicinske sestre i osobe iz BHANSA-e

Nermin Avdić
hercegovina.info

U protekla 24 sata u HNŽ-u je testirano 18 osoba na koronavirus, a šest je bilo pozitivno. Dvije osobe su iz Mostara, tri iz Širokog Brijega, a jedna iz Gruda.

"U Mostaru imamo dva dodatna slučaja u odnosu na one koje smo prije imali i to je sada ukupno devet. Imamo dva praktički dva klastera, prvi je u SKB Mostar, a drugi je vezan za BHANSA-u. Kod ovog posljednjeg imamo dvije osobe oboljele, a vezano za SKB Mostar imamo sedam slučajeva. Što se tiče ljudi koji su u izolacijskom dijelu Klinike za infektivne bolesti njih je ukupno sedam, od kojih su tri na respiratoru i jedan na kisiku, dok su ostali u boljem stanju", kazao je direktor Zavoda za javno zdravstvo HNŽ, prim. dr. Nermin Avdić.

On je naveo kako je Zavod pojačan s dva epidemiologa od čega je jedan iz Federalnog ministarstva zdravstva, a drugi je došao iz mirovine kako bi pomogao. 

"Sada imamo solidnu ekipu koja funckionira ne samo u Mostaru, nego i u cijeloj županiji. Imamo mogućnost da i drugima pomognemo i savjetujemo sve ono što je potrebno", istaknuo je Avdić i odgovorio na novinarski upit o najugroženijim pacijentima u SKB Mostar: 

"Od tri osobe na respiratoru dvije su otprije, a nova osoba je iz Konjica. To je pacijent koji je bio u kućnoj izolaciji. Koronavirus je potvrđen i kod medicinskog osoblja s plućnog odjela. Radi se o osobi koja je u samoizolaciji od prvog dana kontakta s bolesnikom". 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.