"KORONA VOJSKA" DOMA ZDRAVLJA MOSTAR Uzeli gotovo 8000 briseva, prevozili oboljele, vršili dezinfekcije, obučavali kolege

HES služba Doma zdravlja Mostar
Dom zdravlja Mostar

Od početka pandemije koronavirusa, šest djelatnika Doma zdravlja Mostar, "stalo je na crtu" ovoj pošasti koja je zahvatila cijeli svijet. Suočeni s borbom za tuđe, ali i vlastite živote svakodnevno su na prvoj liniji obrane građana Mostara.

Oni su od početka pandemije, točnije od ožujka mjeseca, uzeli gotovo 8000 briseva na koronavirus, prevozili su oboljele, izvršili tisuće i tisuće četvornih metara protuepidemijske dezinfekcije, obučavali kolege iz drugih Domova zdravlja, po kiši, po suncu i kroz sve dijelove grada.

Duboki naklon iz ove ustanove uputili su redom za Miu Jurišić, Julijanu Čuljku, Ivana Šulentu, Irenu Sečan, Nevresa Dedića te Igora Filjaka.

Julijaa Čuljak za hercegovina.info kaže kako je uzorkovanje pacijenata najjednostavniji dio njihova posla.

"Uzorkovanje pacijenata je najjednostavniji dio radnog dana HES službe. Iza njega stoje brižljivo pripremane administracije i ulaznih podataka, koji se prikupljaju tijekom dana do večeri u kontaktu s obiteljskim ambulantama i Mikrobiološkim laboratorijem KBC Mostar, koji također obavlja herojski posao", kaže nam Julijan te dodaje kako je predanost poslu važna.

"Od početka pandemije služba predano radi i bilježi stotine prekovremenih sati kroz rad u poslijepodnevnim satima i vikendima."

No, sve ima i drugu stranu. Prisutan je i strah.

"Najveći je onaj kojeg članovi HES imaju je činjenica da su u svakodnevnom kontaktu s oboljelima, čime direktno ugrožavaju svoje zdravlje te zdravlje svojih obitelji. Vrijeme pandemije je stresno, međutim brojni su lijepi primjeri strpljenja i izvrsne suradnje s pacijentima, kojima se ovim putem zahvaljujem na suradnji i tome što prepoznaju naš trud", rekao je za hercegovina.info Julijan Čuljak.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.