Koridor VC ne smije zaobići Mostar

Uvodničar je bio Boro Puljić, arhitekt i glavni projektant trase koridora Vc na hercegovačkom pravcu, koji je o spomenutoj tematici govorio isključivo sa stručnog stajališta. Puljić je u početku svog izlaganja ponudio nekoliko starih informacija, podsjetivši kako je davne 1979. Bosna i Hercegovina prvi put naručila izradu te trase koja je kasnije uvrštena u prostorni plan države.

Također je podsjetio kako je 2003. Ministarstvo transporta i komunikacije u Vijeću ministara donijelo odluku o izradi dokumentacije o izgradnji autoceste. Od više mogućih varijanti idejnog rješenja na temelju analize stručnjaci su odabrali tri nabolje, a potom je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine izabralo jednu varijantu za koje je urađen idejni projekt.

Na temelju tog projekta federalne vlasti su donijele odluku o utvrđivanju područja ''Autoceste na koridoru Vc'' područjem posebnih obilježja od značaja za Federaciju Bosne i Hercegovine.

Prometni kolaps

''Točka 3. spomenute odluke koja nalaže da se od naznačene trase može odstupiti ukoliko se u međuvremenu otkrije, primjerice, klizište ili arheološko nalazište, stvorila je brojne probleme jer istu ljudi tumače kako im odgovara'', kazao je Puljić.

Tu se javljaju konfliktne točke u koje spadaju Prenj, izvorište Bošnjaci, Mostar, Blagaj, Počitelj, izvorište Bjelave, studenci kod Ljubuškog te Trebižat. Osvrnuvši se na Mostar, Puljić je kazao kako se u njemu stvara najveći problem, koji je nastao zaobilaskom Blagaja.

''Odmicanje trase od Mostara se u potpunosti zanemaruje taj grad te bi se mogao stvoriti prometni kolaps na njegovom području'', istaknuo je Puljić.

Za konfliktnu točku na području Počitelja istaknuo je kako trasa ne bi prolazila kroz dvije zaštićene zone, te kako stoga nema smisla izolirati to područje. Na koncu rasprave je istaknuto kako će državne vlasti imati zadnju riječ o tome kuda će trasa u konačnici prolaziti, piše Dnevni list.