KORDIĆ Širokom koalicijom probleme grada rješavati konsenzusom svih vijećnika

Mario Kordić
hercegovina.info

Novi gradonačelnik Mostara, dr. Mario Kordić, uoči prve izvanredne sjednice dao je svoju prvu izjavu za medije kao prvi čovjek grada:

"Jako sam ponosan. Vidim ovo jednom velikom odgovornošću. U Vijećnici sam rekao da ću svoje znanje i vještine i svu energiju koju imam uložiti da ovom gradu sutra bude bolje. Moj protukandidat i moj prijatelj inače, Zlatko Guzin, imao je jedan fin i emotivan govor u kojem je rekao da u svakom derbiju mora biti netko tko izgubi. Tu se jedino ne slažem s njim. Ovaj derbi je bio za grad Mostar, ovdje nema gubitnika, ovdje je pobjednik grad Mostar. Očekujem od svih vijećnika da danas počnemo raditi, zajedno kao jedno tijelo, da dišemo kao jedna duša, da pravimo projekte zajedno i jedni drugima pomažemo i upozoravamo jedni druge eventualno na nekakve nepravilnosti. 

Možete očekivati da ću se jako zalagati da napravimo jednu dobru priču i da ćemo sve ono što smo komunicirali u predizbornoj kampanji i što smo komunicirali iza toga, sada biti moja misija i radit ćemo svi zajedno za dobrobit građana grada Mostara".

Prvi potezi.

"Često smo spominjali problem deponije Uborak koja je prioritet moguće čak i broj jedan u gradu Mostaru. Brzo ćemo se baviti tom temom i napraviti jednu detaljnu analizu što se to točno događalo i zbog čega imamo jedan takav ozbiljan problem u gradu. Sigurno će nas 35 saslušati struku i donijeti pravo i dugoročno rješenje za deponiranje otpada u gradu Mostaru".

O koalicijskim partnerima.

"Mostarski izbori će biti predmet političkih analitičara. Bitno mi je da mi sačuvamo jedan dobri duh koji je od danas krenuo u Gradskom vijeću, da radimo na projektima i radimo za građane grada Mostara. Što se tiče koalicijskih partnera i suradnje u GV-u i kako će ona funkcionirati, moja je zamisao da idemo u jednu široku koaliciju i da na problemima grada Mostara tražimo konsenzus svih 35 vijećnika. Ja ću biti najsretniji čovjek ako to bude stvarno tako funkcioniralo. To bi bio znak da stvarno donosimo dobre odluke i da bez obzira na političke predznake i ljude koji dolaze iz ove ili one stranke, donosimo kvalitetne prijedloge i da se ti prijedlozi većinom usvajaju. Što se tiče koalicije svi su dobro došli i svi su rado pozvani. Pričamo o gradu Mostaru i o problemima grada. Primarno sam liječnik, a ne političar. Pokušat ću ne politizirati probleme već ih rješavati", kazao je novoizabrazni gradonačelnik.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.