KORDIĆ "Razgovarat ću s navijačima Zrinjskog i Veleža, ne treba nam huliganizam"

KORDIĆ "Razgovarat ću s navijačima Zrinjskog i Veleža, ne treba nam huliganizam"
hercegovina.info

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić još jednom je osudio huliganske izgrede koji su se dogodili u subotu navečer u Mostaru te je pozvao policiju da otkrije i kazni počinitelje.

Po njegovim riječima, radi se "o sukobu dvije navijačke skupine, o klincima koji se neodgovorno ponašaju".

"Ja sam tražio od MUP-a da postupe shodno zakonu i istraže tko su počinitelji tog incidenta te nas kao grad obavijeste o tome. Ono što me razočaralo je da pojedinci sada ovoj situaciji, koja nije po prvi puta da se, nažalost, događa u Mostaru, pokušavaju dodati međunacionalnu notu, što po meni nije ispravno i nije dobro", izjavio je gradonačelnik Kordić prilikom sadnje stabala na brdu Fortica kod Mostara, prenosi Fena.

Dodao je kako mu je žao što se takve stvari događaju u Mostaru te je najavio da će za dva tjedna, uoči gradskog derbija, sjesti s navijačima oba mostarska kluba.

  • "Žao mi je da se to događa i da takvu sliku šaljemo u svijet. Slijedi derbi za dva tjedna i ja ću osobno sjesti i popričati s momcima da ne pravimo bruku od grada, jer nam ne treba nikakav huliganizam. Volimo svoje klubove i trebamo se tako i ponašati", poručio je mostarski gradonačelnik.

Podsjetimo, jutro nakon navijačkih nereda u Donjoj Mahali gradonačelnik Kordić izdao je oštro priopćenje u kojem je napisao:

"Ovim putem upućujem oštre riječi osude nakon sinoćnjeg divljanja huligana i napad na privatnu imovinu i građane koji se dogodio u naselju Donja Mahala. Posebice što se napad dogodio za vrijeme trajanja policijskog sata. Od pripadnika MUP-a tražimo da u što kraćem roku javnosti predoči detaljno izvješće o sinoćnjim neredima, a da se svi vinovnici procesuiraju i primjereno kazne.  Iskreno vjerujem kako se ovakve slike iz Mostara više neće ponavljati", navedeno je u reakciji gradonačelnika Mostara Marija Kordića.