KORDIĆ "Razgovarat ću s navijačima Zrinjskog i Veleža, ne treba nam huliganizam"

KORDIĆ "Razgovarat ću s navijačima Zrinjskog i Veleža, ne treba nam huliganizam"
hercegovina.info

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić još jednom je osudio huliganske izgrede koji su se dogodili u subotu navečer u Mostaru te je pozvao policiju da otkrije i kazni počinitelje.

Po njegovim riječima, radi se "o sukobu dvije navijačke skupine, o klincima koji se neodgovorno ponašaju".

"Ja sam tražio od MUP-a da postupe shodno zakonu i istraže tko su počinitelji tog incidenta te nas kao grad obavijeste o tome. Ono što me razočaralo je da pojedinci sada ovoj situaciji, koja nije po prvi puta da se, nažalost, događa u Mostaru, pokušavaju dodati međunacionalnu notu, što po meni nije ispravno i nije dobro", izjavio je gradonačelnik Kordić prilikom sadnje stabala na brdu Fortica kod Mostara, prenosi Fena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako mu je žao što se takve stvari događaju u Mostaru te je najavio da će za dva tjedna, uoči gradskog derbija, sjesti s navijačima oba mostarska kluba.

  • "Žao mi je da se to događa i da takvu sliku šaljemo u svijet. Slijedi derbi za dva tjedna i ja ću osobno sjesti i popričati s momcima da ne pravimo bruku od grada, jer nam ne treba nikakav huliganizam. Volimo svoje klubove i trebamo se tako i ponašati", poručio je mostarski gradonačelnik.

Podsjetimo, jutro nakon navijačkih nereda u Donjoj Mahali gradonačelnik Kordić izdao je oštro priopćenje u kojem je napisao:

"Ovim putem upućujem oštre riječi osude nakon sinoćnjeg divljanja huligana i napad na privatnu imovinu i građane koji se dogodio u naselju Donja Mahala. Posebice što se napad dogodio za vrijeme trajanja policijskog sata. Od pripadnika MUP-a tražimo da u što kraćem roku javnosti predoči detaljno izvješće o sinoćnjim neredima, a da se svi vinovnici procesuiraju i primjereno kazne.  Iskreno vjerujem kako se ovakve slike iz Mostara više neće ponavljati", navedeno je u reakciji gradonačelnika Mostara Marija Kordića.