FOTO/VIDEO  Kordić i Novalić na lokaciji bazena u Mostaru: "Ovo je veseli trenutak za Mostar"

Lokacija bazena u Mostaru Novalić Kordić
hercegovina.info

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i gradonačelnik Mostara Mario Kordić obišli su u četvrtak lokaciju budućeg zatvorenog olimpijskog bazena za čiju izgradnju je Vlada FBiH izdvojila 8 milijuna maraka.

"Mi smo kao Vlada osigurali novac, te je time riješen obično najveći problem, a to su financije. Došli smo se uvjeriti gdje je taj prostor i postoje li objekti koji smetaju. Uvjerili smo se da je ovo javni prostor te da su postojeće zgrade u ruševnom stanju", izjavio je tom prigodom premijer Novalić, prenosi Fena.

Sadržaj se učitava...

Dodao je kako je njegova želja da se ovaj projekt što prije realizira.

"Upravo se čisti prostor za bazen, projekt je u fazi izrade, očekujemo da je sljedeći korak potpis ugovora između Grada Mostara i Vlade FBiH. Već sam na dočeku Lane Pudar rekao kako je veza Mostara i Vlade dobitna kombinacija i želimo održati tu energiju te u što kraćem roku da ovaj projekt ugleda svjetlo dana", poručio je Novalić.

Na novinarsko pitanje hoće li izdvojenih 8 milijuna maraka biti dovoljno za završetak gradnje, federalni premijer odgovorio je kako novac ne smije biti problem.

"Ako ne bude dovoljno, izdvojit ćemo još. Budući da su cijene nestabilne, možemo se prilagoditi. Ono što se započne, mora se završiti", naglasio je.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić zahvalio je na podršci Vlade FBiH te je kazao kako je ovo "veseli trenutak za Mostar.“

- Nalazimo se na lokalitetu Južnog logora, u prostornom planu je upravo ovo područje odabrano kao najbolje za izgradnju olimpijskog bazena, zbog mikroklime, prometne povezanosti, a sama lokacija je u vlasništvu Grada Mostara – izjavio je gradonačelnik.

Kordić je podsjetio kako je lokacija na kojoj će se graditi bazen nekada bila u vlasništvu vojske, a vremenom su u objekte na toj lokaciji uselile škole i udruge, koje će dobiti zamjenske prostore.

"Napravili smo plan demoliranja cijelog lokaliteta i baš danas smo krenuli s radovima, kako bi mogli krenuti u sljedeću fazu, a to je početak same izgradnje bazena", ustvrdio je gradonačelnik, te je ponovno uputio čestitku Lani Pudar, naglasivši da „bez njenog rezultata, vjerojatno bi o svemu ovome još pričali“.

U pratnji premijera Novalić i gradonačelnika bili su federalna ministrica kulture i športa Zora Dujmović i predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić.