'KO MOŽE NEK SELI Čekaju nas dugi i smrdljivi dani

Smeće Mostar
hercegovina.info
>

Nakon što je propao pokušaj dogovora Gradske uprave i inicijative “Jer nas se tiče”, a policija najavila da neće primjenjivati silu da odblokira Uborak, izvjesno je da su pred gradom na Neretvi teški i smrdljivi dani.

Policija, koja se prigodom zadnje deblokade Uborka našla na udaru javnosti, sada mijenja taktiku.  Pisali su kaznene prijave aktivistima na Uborku, o kojima će sudski biti odlučivano tek u drugom dijelu ožujka, a koje zasigurno neće odblokirati deponiju.

Već jutros su na ulicama Mostara tisuće tona smeća. Ono će se narednih dana gomilati, jer ga komunalci nemaju gdje odvoziti. Zdravstveni djelatnici upozoravaju da je koronavirus stigao u BiH te na mogućnost zaraza.

 

Gradonačelnik Mostara, kako je i objavljeno, pisao je izaslanstvu EU u BiH, veleposlanstvima i OHR-u da se uključe u problematiku smeća, a odgovora nema.

S druge strane neke strane organizacije u BiH podržavaju inicijativu “Jer nas se tiče”. Kakva god se politika krila iza Uborka, ona će u narednom razdoblju rezultirati blokadom 120 tisuća građana Mostara i direktnom prijetnjom njihovu zdravlju.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.