Kaznena prijava protiv gradonačelnika Mostara

On je na konferenciji za novinare istakao kako u kaznenoj prijavi stoji da je gradonačelnik Bešlić 8. travnja ove godine prekoračenjem ovlasti i nevršenjem obaveza koje proističu iz zakona proglasio proračun Grada Mostara za 2013. godinu, "čime je teže povrijedio prava vijećnika Grada Mostara, Gradskog vijeća Mostara i svih građana Mostara te počinio kazneno djelo zloupotreba položaja ili ovlasti..."

Marić je kazao kako se nada da postoji pravna država koja će ovo procesuirati te da će zakon biti dostižan za sve.

Govoreći o aktualno-političnoj situaciji u Mostaru, Marić je rekao kako Bošnjaci Mostara po prvi put u svom vjekovnom gradu nemaju apsolutno nikakvog utjecaja u vlasti te istakao kako je Klub vijećnika Bošnjaka uputio otvoreno pismo visokom predstavniku u BiH Valentinu Inzku.

Marić je kazao kako Klub Bošnjaka zabrinjava inertan odnos OHR-a prema Gradu Mostaru, jedinom gradu kojem je OHR nametnuo statut 2004. godine, dodavši kako se OHR danas ponaša kao da nije bio dio tog rješenja i kao da nije nametnuo ništa.

"Sumnjamo u njihove iskrene namjere i smatramo da je ovo s jedne strane pokušaj završetka ili nastavak projekta hrvatskog stolnog grada potpomognut od strane međunarodne zajednice, a, nažalost, i domaćih izdajnika iz reda nekih političkih stranaka koje sebi daju za pravo da kažu kako predstavljaju Bošnjake", kazao je Marić.

"Klub Bošnjaka ne traži da se mandat vijećnicima produži, ali hoće da se konačno zna ima li Gradskog vijeća ili ga nema.

I dalje smatramo da se jedino kroz institucije Gradskog vijeća mogu rješavati izmjene Izbornog zakona i izmjene Statuta Grada Mostara.

'Nadamo se da će ovo otvoreno pismo imati odjeka i da će OHR konačno početi raditi svoj posao", istaknuo je Marić.

Fena