KAD JE 'UŠA SAZAD' Evo što je bilo sa sestrama koje su slale glasovne poruke

KAD JE 'UŠA SAZAD' Evo što je bilo sa sestrama koje su slale glasovne poruke
hercegovina.info

Dvadesetak je dana od prvog slučaja koronavirusa u Mostaru, koji je počeo na Odjelu za plućne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru - (nova zgrada SKBM) – etaža 7.

Virus je očekivan negdje dolje u staroj kirurgiji, no krenuo je „sazad“. Epilog je na koronavirus pozitivna medicinska sestra i liječnik prvooboljelog, koji je nažalost preminuo, pa će javnost ostati uskraćena za info kako je i gdje dobio virus.

Kako je virus stigao gdje ne treba, i gdje su ga najmanje očekivali, nastupila je prava zbrka i frtutma u bolnici. Neke medicinske sestre su snimale zvukove, da izvijeste rodbinu i prijatelje o novonastalom, tada opsadnom stanju.

Na jednom snimku se moglo čuti kako je preminuli mostarski gospodarstvenik na odjel došao kumovskom vezom, i da je na odjelu kolaps. Slično je govorio i drugi zvučni zapis.

Ubrzo se Hercegovinom prolomila vijest da su autorice snimaka, obje medicinske sestre dobile otkaz. Kvesić je to na povijesnoj i najbolje u regiji zabilježenoj konferenciji za tisak koju je ikada održao - demantirao.

„Svi smo mi ljudi, podložni panici. Imali smo situaciju koju nismo predvidjeli da će e dogoditi kako se dogodila. U samoizolaciju smo poslali negdje osam ljudi koji su imali kontakt s oboljelim, i to ćemo raditi i dalje. Prva stvar je briga o pacijentima, druga o osoblju. Kad imate kontakt sa zaraženom osobom tu cijela grupa ispada iz igre 10 dana. I to smo mi svjesni. Otkaz nikome nismo dali, a iskreno, nekorektno je to što je žena napravila“, ispričao je Kvesić ponovivši da nitko nije dobio otkaze, i on ih ne voli davati.

Prvi dan koronavirusa u bolnici polako pada u zaborav. Bolnica s očitovala županiji, županija poslala Federaciji, Federacija će pročitati i staviti u ladicu. Već viđeno i ništa novo. No, šta je sa sestrama.

Jedna od „snimačica“ još uvijek uredno radi u bolnici, nije imala ozbiljnijih problema, a iza nje je stao bolnički sindikat djelatnika. Sve je dokumentirano, angažiran i odvjetnik, te otkaz nije dobila. Druga pak više ne radi u bolnici. Navodno je sjela u zadnji zrakoplov za Njemačku i napustila BiH.

Navodno je, naime, samo da je sjela u zrakoplov, a da više nije u BiH poprilično je sigurno, i potvrđeno nam iz više izvora. Njezin slučaj nije dokumentiran, i sindikat je nije branio. Je li već ranije planirala i znala da će u Njemačku pouzdano se ne zna.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.