IZBJEGNUTA TRAGEDIJA U DUBROVAČKOJ Nitko ne mari za najopasniju ulicu u Mostaru

Mirno prosvjedno okupljanje
Hercegovina.info

Dubrovačka ulica jedna je od najoopasnijih po građane, pješake u Mostaru. Još u rujnu ove godine, Davor Škarica, organizirao je mirne prosvjede kako bi se skrenula pažnja na ugroženost pješaka u ovoj, ali i u drugim ulicama grada.

Škarica je prosvjede organizirao potaknut osobnim iskustvom.

"Mirno prosvjedno okupljanje u Dubrovačkoj ulici u Mostaru najavljeno je prije desetak dana, a povod je bila 'krizna situacija' kada je pri prelasku pješačkog prijelaza moje supruge i djeteta, te još dva pješaka nepoznata vozačica zakačila svojim automobilom, da bi nakon toga nastavila kretanje kao da se ništa nije dogodilo. Veća tragedija je izbjegnuta 'za dlaku'", rekao je tom prilikom.

Veća tragedija izbjegnuta je i danas, dva i pol mjeseca poslije.

"Danas sam bio svjedok jedne velike tragedije u kojoj je jedan mališan, ni kriv ni dužan, prelazeći cestu na pješačkom, mogao izgubiti život.

Taj 'mališa' je mogao da ne dođe svojoj kući, svojim roditeljima, da se nikad ne zaljubi, da ne proslavi svoj rođendan...da živi život, pa makar i u ovom šugavom gradu u kojem vlast/policija/nadležni/grad/gradonačelnik/ p... materina...očito nitko živ ne mari za najopasniju ulicu u gradu.

Ulicu na kojoj evo već pola godine čak ni semafori ne rade, koja služi kao poligon za utrke. Jednostavno ne mari 'nitko' živ! Ni roditeljima očito više nije važno što im dijete možda neće iz škole stići kući, jer na nedavnom prosvjedu upravo zbog slične tragedije odazvalo se svega nekoliko roditelja. Ne mari ni policija, koja se na direktnu prozivku Davora Davorka Škarice nije usudila sutradan barem poslati patrolno auto, napisati koju kaznicu, čisto radi obraza ljudi i djece koja prelaze tu cestu, koja žive tu!

Ovo je kap koja je prelila čašu, danas moje dijete, sutra nečije drugo. Ako se zbog djece ne treba boriti, onda sve treba zapaliti i srušiti jer smo društvo koje definitivno ničemu ne vodi. Mislim eto do čega smo se doveli da u 21. stoljeću pišem gradu, policiji, medijima, kome već, da nam nacrtaju pješački na kojem će pješaci moći prelaziti cestu (logično), da u naseljenom području umjesto 120 km/h vozi 30 km/h te da za svaku budalu koje parkira auto na trotoaru šaljemo sliku, zovemo policiju. Mislim GAME OVER. Dragi roditelji, susjedi, komšije, dragi mediji, sve stranke, crni i bijeli PROBUDITE SE, pomozite nam", apel je Andreja Jelića koji je ovaj status objavio na svom Facebook profilu.

Prema anonimnim dojavama stanara spomenute ulice, postoje i video zapisi kretanja motocikala iznimno velikim brzinama, čime se vozači tih vozila 'hvale' po društvenim mrežama. Jedan od snimaka prikazuje suludu vožnju Dubrovačkom ulicom gdje je motociklist postigao brzinu od 280 km/h, te je taj snimak kao svojevrsni 'trofej' pokazao na već spomenutim društvenim mrežama.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.