Ivo Čolak više neće biti prorektor za znanost i razvoj Sveučilišta u Mostaru

Sveučilište u Mostaru, Ivo Čolak
treci.ba

Prorektor za znanost i razvoj Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ivo Čolak, neće više obnašati tu funkciju. Informaciju nam je potvrdio sam Čolak, a razlog tomu je odlazak na drugu funkciju.

"Istina je. Isključivi razlog odlaska je preuzimanje druge funkcije u Glavnom vijeću Hrvatske zajednice Herceg-Bosne tako da ne budem na dva mjesta i da ne bi bilo dualizma. Nema nikakvih konflikata ili nekih drugih razloga. Sve je napravljeno u dogovoru, a ja ću nastaviti raditi u resoru znanosti i razvoja, kao što je mišljenje da sam i to do sada kvalitetno činio", rekao je Čolak večeras za Hercegovina.info.

"U Glavnom vijeću Hrvatske zajednice Herceg-Bosne preuzet ću odjel znanosti i obrazovanja. To vodim i u Hrvatskom narodnom saboru. Bio sam i u vijeću za znanost i obrazovanje pri ministarstvu civilnih poslova. To je moj neki resor. Zato i jesam tu zbog onoga što radim, a ne zbog nekih drugih stvari. Primjerice, nikada nisam bio član niti jedne stranke", dodao je.

Što se tiče njegovog nasljednika na mjestu prorektora Čolak je kazao:

"Mislim da neće biti imenovanja do nove akademske godine. Tu je i novih osam dekana, ali mislim da će novi ustroj biti po novoj akademskoj godini", rekao je Čolak.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.