ISPRED GRADSKE VIJEĆNICE Mirno okupljanje građana u Mostaru

Gradska vijećnica Mostar

U povodu održavanja 41. sjednice Gradskog vijeća Grada Mostara s jednom točkom dnevnog reda – „Analiza utjecaja na životnu sredinu u prigradskim naseljima nakon izmjene i dopune Prostornog plana Grada Mostara, kojim su planirana solarna postrojenja“, neformalna grupa građana „Zaustavimo nezakonite izmjene Prostornog plana u Mostaru“ održat će konferenciju za novinare i mirno okupljanje građana u ponedjeljak 15. travnja 2024. godine koji će biti održani ispred Vijećnice Grada Mostara s početkom u 09:45 sati.

Na konferenciji za novinare će se obratiti: Armin Dubljević, Džemal Kodro i Mario Ćosić predstavnici NGG „Zaustavimo nezakonite izmjene Prostornog plana u Mostaru“

Na konferenciji za novinare predstavnici neformalne grupe građana „Zaustavimo nezakonite izmjene Prostornog plana u Mostaru“ još će jednom iznijeti trenutačno stanje te posljedice s kojima se svakodnevno susreću zbog izgradnje elektroenergetskih objekata u blizini njihovih domova. Također, predstavnici naselja će se osvrnuti na sporna događanja oko zakazivanja 41. sjednice Gradskog vijeća Grada Mostara a na kojoj im nije dozvoljeno prisustvo kao ni izravno obraćanje vijećnicima Gradskog vijeća Grada Mostara. Prezentirat će svoje zahtjeve kao i daljnje korake.
Na mirnom će okupljanju prisustvovati mještani pet Mjesnih zajednica.